Petzvalova-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený

Dobrý deň, poľný chodník z Hajika smerom na Hradisko je tak zarastený, ze sa cez vysokú trávu nedá prejsť. S krovinorezom je to otázka 10 minút.

09. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V tomto prípade ide o súkromné vlastníctvo - rozdrobené pozemky, kde je veľké množstvo vlastníkov. Za stav pozemku sú zodpovední jeho vlastníci, ktorí sú povinní ho udržiavať v riadnom stave. Mesto zodpovedá za stav svojich pozemkov a nemôže zasahovať do súkromného vlastníctva. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
20. august 2019

Michal Kondela

Rozumiem, ďakujem za odpoveď a mam estr na vas otázku: je takto zarastený pozemok v rozpore s povinnosťou udržiavať svoj pozemok v riadnom stave? Idem mi o to či ja alebo mesto môže apelovať tym pádom na vlastníka pozemku aby si ho upravil, alebo to ostáva na nejakom dobrakovy čo to spraví sám?
22. august 2019

Michal Kondela

Odpoveď na otázku ma samozrejme stále zaujíma aby som vedel ako sa to da riesit z dlhodobého hľadiska. Ale na moje milé prekvapenie sa tohoto problému zhostila pravdepodobne nejaká dobra duša a vyklčocala to, tym pádom je podnet vyriešený, ďakujem.
26. august 2019

Michal Kondela

Pomocou tohoto odkazu som si odpovedal, že majiteľ pozemku je povinný kosiť svoj pozemok aspoň dva krát ročne. https://www.bernolakovo.sk/oznamy/vyzva-na-kosenie-zaburinenych-pozemkov/?fbclid=IwAR0ullwywCbskyLLvs3MlDkUeGwi6gX1l6Vmc93gFChB0Y1E_CTTO8Ivifs
08. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, takto zarastený pozemok je v rozpore s povinnosťou udržiavať svoj pozemok v riadnom stave a zo zákona za stav pozemku zodpovedá jeho majiteľ, ktorý je povinný zabezpečovať jeho pravidelnú údržbu. Riešenie tejto konkrétnej situácie je však problematické, keďže uvedené pozemky majú viacerých vlastníkov (rozdrobené vlastníctvo). Z tohto dôvodu nie je v možnostiach mesta osloviť každého vlastníka pozemku s výzvou na údržbu osobitne. Pravidelne však apelujeme na verejnosť prostredníctvom našich komunikačných kanálov, aby udržiavali svoje pozemky v riadnom stave, zabezpečili ich pravidelné kosenie a údržbu. Touto formou budeme aj naďalej vyzývať majiteľov pozemkov, aby sa o stav svojich pozemkov zaujímali viac aj z dôvodu výskytu divej zveri a plnili si svoje povinnosti, čím predídu vzniku škôd v dôsledku zdržiavania sa divej zveri v zanedbaných a neudržiavaných lokalitách. Mesto Žilina.“

20. jún 2020

Tomáš Janíček

Petzvalova-trávnatá plocha-nepokosená

Chcel by som sa spýtať, kedy sa pokosí táto džungľa / liaheň kliešťovej encefalitídy a boreliózy?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania