Petzvalova-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Tomas Janicek 24. júna 2019

Dobrý deň, na Petzvalovej ulici sa už dlho nekosila tráva a hlavne okolo detských ihrísk. Tráva má už vyše 30-40cm a meter od ihriska a ďalej sa tento rok ešte nekosila a už má vyše pol metra. Nerozumiem tej koncepcii kosenia, keď jeden meter v okolí detského ihriska pokosím a ďalej už netreba? V tráve sa vyskytujú kliešte a už sme deťom zopár povyberali. Radi by sme, aby sa tráva kosila častejšie a hlavne v okolí detských ihrísk. Dúfame, že sa tento problém vyrieši čo najskôr. Ďakujeme!

26. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Vzniknutá situácia nás mrzí a zároveň sa za ňu ospravedlňujeme. V dôsledku nepriaznivého a daždivého počasia v mesiaci máj sa kosenie realizovalo v obmedzenom režime a v súčasnosti sme v menšom časovom sklze, keďže vyššia tráva výrazne spomaľuje tempo kosenia. Snažíme sa však o včasnú nápravu a s kosením pokračujeme podľa stanoveného harmonogramu. Na sídlisku Hájik sa prvé kosenie skončilo v 24. týždni, keď boli pokosené všetky pozemky, ktoré sú zaradené do II. intenzitnej tried údržby (tá sa kosí 4-krát do roka). Časť pozemkov, ktoré sú hlavne na svahoch v okolí Petzvalovej a Kvačalovej ulice, je zaradená do III. intenzitnej triedy údržby, ktorá sa kosí 2-krát do roka. S kosením týchto pozemkov sa začne súbežne pri druhom kosení Hájika, ktoré je naplánované v 28. týždni. Ďakujeme za pochopenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina

Andrea Bialoňová, Odbor tlačový a zahraničných vecí, MsÚ Žilina
26. jún 2019

Tomáš Janíček

Dobrý deň, myslím si, že kosiť 2x do roka je dosť málo aj keď to patrí do III intenzitnej triedy a vzhľadom k tomu, že v tesnej blízkosti je detské ihrisko, to už je na zamyslenie. Zdá sa mi dosť divné, keď je pokosené 1 meter od detského ihriska (v prípade Petzvalovej ulice) a ďalej už kosiť netreba. Myslíte si, že tie deti udržíte iba meter od ihriska? A navyše sa tu vyskytujú kliešte. My by sme boli veľmi radi, keby sa okolia ihrísk kosili častešie. Ďakujeme.
21. júl 2019

Tomáš Janíček

Ďakujeme!!! Konečne to tu nevyzerá ako v džungli :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania