Námestie Andreja Hlinku-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

upratuje sa vobec meste? kam sa clovek pozrie tam najde odpadky alebo nieco rozbite. lokalita a foto je len jedno miesto, nema zmysel odfotit cele centrum, kde su nejaki ludia s metlami co by zametali, upratovali? pekna vizitka pre navstevnikov

09. august 2019

Michal

zabudol som dodat ze sa jedna o schody na balustradach
18. august 2019

Zdeno Mecenga

Ako si správne poznamenal - celé mesto je v stave na zaplakanie. Aj nové schodisko na hájiku vedľa tescaje v žalostnom stave. A je to novostavba.
22. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Zabezpečenie čistoty a vývoz odpadu v meste sa realizuje na základe schváleného harmonogramu, ktorý je verejnosti dostupný na webovej stránke mesta - http://www.zilina.sk/mesto-zilina-uradna-tabula-mesta-prehlad-sluzieb-pre-mesto. Pokiaľ ide o neporiadok v okolí kostola a balustrády, aj napriek tomu, že ide o súkromné pozemky, ktorých prevažná časť patrí pod správu Rímskokatolíckej cirkvi, čistenie zabezpečujeme priebežne v spolupráci s aktivačnými pracovníkmi.
Kto? Odbor životného prostredia, MsÚ Žilina
Kedy? koniec augusta 2019

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
21. február 2020

Roman Šimo

Priestor centra mesta, by nemal byť závislý na harmonograme. Keď je potrebné, musí sa to vyčistiť. Je to predsa naša dominanta. Sme asi iný svet. Odpadky tam vidieť i dnes.
24. február 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
26. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet bol preposlaný zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
16. jún 2020

Roman Šimo

Tradičný pohľad.
16. jún 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
08. júl 2020

Roman Šimo

Momentálne sa mi zdá priestor balustrády, vrátane schodov o niečo čistejší. Zatiaľ tomu tak je. Okrem toho tam bolo pokosené, čo k vyčisteniu určite trošku pomohlo. Určite sa to zopakuje a bude potrebné pravidelnejšie upratovanie. Turisticky lákavé miesta musia mať inú úroveň, i keď sa tam toho času schádza skôr unudená mládež. Dôchodcovia sa možno aj boja posedieť na lavičke pod súsoším.
06. september 2020

Roman Šimo

Hanba v centre mesta. Musí sa na to pozerať aj Sv. Cyril s Metodom (súsošie). Naozaj nedôstojné. A zasa odpadky v prevažnej miere od tovaru z prevádzky rýchleho občerstvenia.
15. december 2020

Roman Šimo

Podnet nie je vyriešený, pretože sa opakuje neustále.
15. december 2020

Roman Šimo

Keďže odpadky pochádzajú hlavne z blízkej reštaurácie, kontaktoval som priamo túto firmu:
...v meste Žilina sa čoraz viac objavuje odpad z obidvoch reštaurácií McDonald's vo verejnom priestore i v prírode. Uvedomujem si, že tento problém je hlavne o správaní sa samotných zákazníkov, za ktorých predajca mimo prevádzky nezodpovedá. Určitý podiel ale samozrejme zodpovednosti máte. Jedlo si zákazníci odnesú so sebou a vaša značka sa tak objavuje neskôr po širokom okolí, ako dominantná medzi odpadkami. Berte prosím tento text v podstate ako prosbu byť súčinný problém riešiť. Základ je informovať zákazníkov (vytvoriť kampaň?) už priamo na prevádzke o spôsoboch zbavovania sa použitých obalov, forma odhadzovania, napríklad stlačenie pohára či papierového vrecka. Postupnými krokmi sa možno podarí čo najviac znížiť znečistenie verejne dostupného priestranstva. Pred veľa rokmi McDonald's vznikol ako producent odpadu - výdaj jedla so sebou. Nepoznám súčasnú stratégiu firmy či interné predpisy. Ani bežný chod tohto typu reštaurácií. Chcem ale veriť, že máte spoločný záujem, aby odpadu všade bolo čo najmenej.
15. december 2020

Juraj Lonc

Dnes som si to všimol aj ja. Na to, že to je centrum centrovité, je to celkom zahanbujúce.
15. december 2020

Michal

tu aspoň vidno že ľudia majú snahu to dávať do koša, ktorý by ale asi mal byť častejšie vysýpaný, nuž sú už lenivý to odniesť niekam ďalej kde je možno kôš prázdny, potom to vietor rozfúka aj možno na tie schody
15. december 2020

Roman Šimo

Áno z veľkej časti sa zdá byť odpad v koši. Otázkou je, ako je tam vhodený. Nestlačený odpad zaberie určite viac miesta. Tie obaly sa mi zdajú z tejto siete reštaurácií aj príliš veľké. Je to na diskusiu, no tento odpad s touto značkou vidieť po celom meste. Na druhej strane, reštaurácia produkuje odpad, za ktorý vývoz neplatí. Zákazníci totiž často konzumujú mimo prevádzku. Tým sa pýšili myslím už v dobe vzniku v štyridsiatych rokoch minulého storočia a vraj už vtedy vznikal problém s týmto typom odpadu
17. december 2020

Roman Šimo

Odpadky z tejto siete reštaurácii vidieť i na ulici Za plavárňou a na parkovisku OC. Vzdialená je stovky metrov.
05. február 2021

Roman Šimo

Odpad z kamenného obloženia porozhadzovaný pod katedrálou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania