Vojtecha Spanyola-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený
meno
Roman Šimo 19. septembra 2019

Dosť výrazne prepadnutá časť chodníka vedúceho k areálu nemocnice. Je to na dvoch miestach vedľa seba. Spôsobuje to samozrejme aj istú bariéru pri chôdzi. Možno je to následok parkovania aj ťažších áut.

03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
12. október 2019

Roman

Zdá sa mi, že dlažba bola už upravená, ale bol by som rád, keby mi to niekto aj potvrdil. Treba však priznať, že už sú ďalšie miesta, kde možno hlavne vďaka autám, bude potrebné tiež riešiť to časom opravou.
13. november 2019

Roman

Podľa aktuálneho stavu považujem za vyriešené. Ďakujem. Čas ukáže, či sa problém zopakuje. Vyzerá, že áno.
28. november 2019

Roman

Vďaka ťažkým autám, sa poškodenie dlažby opäť stalo realitou.
28. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
21. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
22. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, uvedený podnet sme zaevidovali do poradia a bude riešený v závislosti na finančných a kapacitných možnostiach spoločnosti, ktorá pre mesto Žilina vykonáva opravy a údržbu komunikácií. Zároveň sme na situáciu upozornili mestskú políciu, ktorá danú lokalitu bude monitorovať. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina, Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
03. február 2020

Matúš 👍

Zbytočne sa to bude zas opravovať, ak tam budú môcť autá stále jazdiť...
03. február 2020

Roman Šimo

Podľa novšieho vyjadrenia v inom podnete sa jedná o niečo ako cestnú komunikáciu. V tomto prípade teda je potrebné zvoliť iný povrch ako dlažbu. Malo by to tam byť možno upravené, aby chodci neboli číslo dva.
03. február 2020

Matúš 👍

To je taká cestná komunikácia, že s ňou nerátal ani projektant pri rekonštrukcii križovatky a dali tam zábradlie. Potom si zmysleli, že tam chodia autá a dali ho preč..
30. máj 2020

Roman Šimo

Celý tento vstupný chodník do nemocnice je neustále v zlom stave. Možno nastala na niektorých miestach oprava, no takto to zjavne nepôjde. Nerovnosť, oddelená dlažba a zvlnenie je takmer všade.
30. máj 2020

Ľubomir

Pokiaľ tam budú chodiť autá nebude to ináč vyzerať. Podľa mesta je to cestička pre chodcov a pre autá len na výklad tovaru a Ms. polícia to kontroluje. A choďte sa tam pozrieť. Mesto nie je schopné vyriešiť jednoduchšie veci. Vojtecha Spanyola-parkovanie-problémové https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/77806/vojtecha-spanyola-parkovanie-problemove
18. august 2020

Roman Šimo

Mesto by sa mohlo vyjadriť, či oprava dlažby na tomto chodníku bola realizovaná v nedávnom období. Mne sa zdá, že možno aj áno. Na hlavnej trase sa to zdá rovnejšie. Nerovnosť som si všimol skôr iba pri lekárni, kde bola aj predtým. Sú časté medzery medzi jednotlivou dlažbou. Mohlo sa stať, že po oprave tadiaľ prechádzali opäť autá a samozrejme chodci, čím neskôr došlo k posunom. Musel, by som mať však veľa času, aby som to v detailoch zhodnotil. Bol by som teda rád za vyjadrenie samosprávy.
30. október 2020

Roman Šimo

Chodník zdá sa bol opravený. Videl som však, že už napríklad pri lekárni Medea sa to opäť prepadá. Je potrebné podklad zhutniť tak, aby dlažba vydržala možno i niekoľko rokov. Nemôže sa to stále opravovať. Financie a pracovná sila môžu byť potrebné inde.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania