Varšavská-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Tomáš 11. októbra 2019

Arogancia majiteľa týchto áut je na veľmi vysokej úrovni. Všetky autá na priloženej fotke sú jeho. Tie, ktoré som označil červeným krížom, sú nepojazdné. Zelenou som označil autá, ktorými pravidelne jazdí. Keďže si však svojimi vlastnými autami blokuje výjazd na príjazdovú cestu, tak to musí obísť po trávniku - vyznačené šípkami, ale myslím, že tie koľaje je jasne vidieť.

12. október 2019

Lenka Kasmanová

zbytocne zabera miesta na parkovanie. a ja mozem nosit male dieťa vo vajicku, v druhej ruke nakup popred celu bytovku
12. október 2019

Martin

Určite tak parkuje naschval aby mu tam niekto iny nezaparkoval......toto uz je vrchol drzosti.....určite to treba natočiť na video a poslať policajtom
13. október 2019

Dalibor Matuškovič

to bude trabellsie asi keď má 8 áut 😆
13. október 2019

jeremy

mesto by malo konať
13. október 2019

Ján Kišša

Dobrý deň, taktiež som bol očitým svedkom tohto nepríjemného javu, keď si tento človek v svojom terénnom vozidle bezočivo krátil cestu jazdou po trávnatej ploche. Tie vyjazdené koľaje od jeho vozidla sú výrazne viditeľné smerom od asfaltovej plochy medzi budovou výmenníkovej stanice a budovou bývalej samoobsluhy až po spomínanú parkovaciu plochu.
14. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. V danej veci odporúčame občanom, aby v prípade, že sú svedkami poškodzovania zelene neodkladne kontaktovali mestskú políciu na bezplatnom tel. č. 159, ktorá môže vzniknutú situáciu riešiť priamo na mieste v rámci platnej legislatívy. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
14. október 2019

Tomáš

Je to síce pekné odporúčanie, ale aj po nahlásení na mestskú políciu sa policajti radšej neukázali. Neviem či riešia aj niečo iné, než len rozdávanie pokút na miestach, kde majú istý zárobok.
19. november 2019

Michal Šutek

Na tento problém sú tu asi 3 podnety, ani jeden sa nerieši. Urobí mesto už konečne poriadok s majiteľom?
11. január 2020

Tomáš Chorvát

Riešenie v nedohľadne. Mesiace prešli a majiteľ si stále jazdí po tráve a ďalšími nepojazdnými autami si obsadzuje parkovacie miesta tak, aby mal vždy zaistené miesto pre zaparkovanie tých oblúd.
11. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
13. január 2020

Roman Šimo

Neviem koho všetko sú tie autá na parkovisku, no odtiaľ nemá ani možnosť vozidlo na cestu v pohode výjsť, keďže priečne tam vozidlá stoja tiež. Možno je teda problém v tomto. Nejedná sa predsa o súkromný pozemok. Celé to akosi "smrdí". Neviem, či zákon upravuje aj výjazd z parkoviska.
13. január 2020

Roman Šimo

Okrem toho, ak každé jedno to auto stojí na tráve, pokuta platí asi automaticky. Podľa pôvodnej foto to tak bolo, takže MP mala dôkaz porušenia zákona a mala konať. Konala? Nebolo a nie je potrebné volať 159. Vie sa o tom, takže prosím o razantné riešenie daného stavu. Mestské orgány ako je úrad a polícia, sú tu nie pre jedného človeka či vybranú skupinu, ale pre nás všetkých, čo tu žijeme. Bežní ľudia predsa nechcú niečo naviac.
27. január 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na uvedený podnet sa zameriame a pokúsime sa vodiča vozidla prechádzajúceho po trávnatej časti doriešiť v zmysle platnej právnej legislatívy. Z kapacitných dôvodov nemá možnosť hliadka mestskej polície Žilina byť na uvedenom mieste permanentne. V prípade porušovania všeobecnej úpravy cestnej premávky sa môžu občania obrátiť okrem Mestskej polície Žilina na čísle 159 aj na Policajný zbor SR na čísle 158.
Kto? Mestská polícia Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
27. január 2020

Michal Šutek

a čo urobíte s tými ostatnými autami, ktoré tam trvalo zaberajú miesto?
19. február 2020

Roman Šimo

Uvedené vozidlá už možno nie sú taký problém, ak sa tam pravidelne nevyskytujú. Čerstvé koľaje som si na tráve ale všimol.
19. február 2020

Ján Kišša

Jeden majiteľ veľkého vozidla kategórie pick up si pravidelne skracuje cestu od výmenníkovej stanice po trávnatej ploche a následne po chodníku smerom k parkovacím plochám vo vnútrobloku Tulská-Ľubľanská.
19. marec 2020

Vlado

Ten hummer h1 ma váhu nad 4.6t to je v poriadku že parkuje na sídlisku? Viem ze značka je nad 5m a toto ma do 5m ale aj tak. neexistuje nejaký paragraf? keby som mal sólo tahac alebo aviu furgon tak ju postavím na sídlisko a nič mi nehrozí je nad 3,5t ale je do 5m.
09. apríl 2020

Lukáš Jendrisek

https://ulozto.sk/file/lvFuSKizpl8v/vid-20200409-120344-mp4 Nech sa páči, tu to mate aj na videu... Dúfam že sa kompetentní už konečne rozhybu.
09. apríl 2020

Matúš 👍

Zašlite to, prosím, priamo Mestskej polícii na mail. Bude to rýchlejšie.
09. apríl 2020

Roman Šimo

Na základe tých záberov, by sa už mohlo niečo pohnúť. Ohľadne tohto autoparku som sa obrátil na vedenie mesta. Reakciu zatiaľ nemám. Nie som určite sám. Je to absurdistan. Asi len postaviť autá okolo jeho áut.
10. apríl 2020

Martin

Tak toto je čisty priestupok.....mali by to okamžite tie štatne organy riešiť
12. apríl 2020

Roman Šimo

Safari medzi panelákmi, akoby v bananovej republike. Majiteľ, by už mohol konečne nájsť si vhodnejšie spôsoby, ako len ignorovať väčšinové obyvateľstvo a majetok verejný. Pocit moci nad ostatnými, môže raz skončiť. To platí aj pre tých, ktorí sa na tomto stave podieľajú.
19. apríl 2020

Vlado

Videa poslane aj priamo na MP a asi sa nic nepohlo veselo sa vyváža po zeleni ďalej.
16. máj 2020

Martin

Kokos to sila že si s takym pacientom nevie dať rady ani policia a mesto Žilina ani nevravim.
16. máj 2020

Roman Šimo

To vari ďalší "Kočner"? Niečo na tom bude. Veď ani mne z nejakého dôvodu po takmer dvoch mesiacoch neprišla od primátora odpoveď k tejto veci. Je však aj pandémia...Je to ale aj staršia záležitosť, takže musí sa udiať náprava. Neviem, či niečo má s tým aj štátna polícia. Vedela by pomôcť? Ak riešila, tak poslať asi kontrolu. Ničí sa verejné priestranstvo - majetok nás všetkých, blokujú sa spoločné parkovacie miesta.
07. november 2020

Lukáš Jendrisek

Obyčajná šaškaren toto...
Raklo si tu parkuje 20 šrotov niekoľko rokov, jazdí si tu krížom po trávniku, ohrozuje deti a chodcov ale hlavne, že sa stále niečo rieši. Prd sa rieši, načo tam sedíte na tom úrade? Pošlite tu normálnych policajtov , ktori mu to tu povypisuju a nahádžu papuče, každú minimálne za 200€, a uvidíte ako sa veci pohnú.
To si akože MP nevie dať rady s jedným retardovany hlupákom?
Potom nebuďte prekvapení, keď sa nájde niekto z davu, kto namiesto reči zájde na pumpu po 10l benzínu, a urobí mu z toho ohňostroj.
07. november 2020

Vlado

s radosťou podarujem 20l benzínu :)
09. november 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
komentár bol upravený. Prosíme používateľov o dodržiavanie zásad slušnej diskusie.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
14. november 2020

Vlado

Toto hovorí za všetko čo je to za človeka!!! Keď som sa na to pýtal pána Stefana Farkasa odpovedal mi že už to niekto z mestského úradu rieši tak som zvedaví či sa to niekam pohne.
28. február 2021

Eleonora Ruzveltova

Varšavská-dlhodobo odstavené vozidlá-nezistené EČV a TK a EK

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či je normálne a v súlade so zákonom, keď spoluobčan Vlčiniec parkuje so svojimi minimalne 15 autami na verejnom parkovisku, ktore nie je len pre neho. Tieto auta tu stoja bez pohybu, niektore su polorozpadnute. Pan spoluobčan blokuje sám seba a autá ktoré použiva ma zaparkovane v zadnom rade. Tým pádom, aby sa mohol presúvať prechádza cez trávnaté plochy. Bolo to vidno hlavne, keď bol povrch zasnežený. Teraz je vidno vyjazdene pruhy na mokrom mäkkom povrchu. Okrem toho pán spoluobčan ohrozuje svojou jazdou chodcov, pretože nejazdí po ceste ale po chodníkoch. Podľa môjho názoru toto nie je v súlade so zákonom a ani so zdravým rozumom. Bola by som rada, keby ste s týmto spoluobčanom urobili náležité kroky.
28. február 2021

Patrik

arogancia!
28. február 2021

Roman Šimo

Kde to žijeme? Čo sme to za krajinu, že sa nedokážeme v tomto pohnúť. Zákony "deravé"? Polícia slabá? Tvrdohlavý a namyslený spoluobčan? Slabé úrady? Strach?
22. jún 2021

Peter Ondriš

Autá preprarkovane na ihrisko a tam čistené.
22. jún 2021

Roman Šimo

Miestny oligarcha?
22. jún 2021

Vlado

sem tam treba "autobazar" na mestskom prevetrať, ale pozor iným autom treba blokovať miesto aby tam niekto nezaparkoval. a to som dotyčného počul rozprávať ako hovorí jednému " kupujúcemu "že tu je problém s parkovaním preto sa tu tak parkuje... 100 chuti som mal mu niečo povedať ale nestojím o to aby mi tu niekto ničil auto...
23. jún 2021

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
22. júl 2021

Vlado

neveriiim že sa niečo deje. ale asi to nebude zásluhou mesta ale toho dobrodinca co sa do toho pustil a začal to riešiť na vlastnú päsť. mal porozbijane zadné okná, že vraj mu niekto do toho strieľal... dúfam ze to niekde len nepreparkoval.
22. júl 2021

Roman Šimo

Nie je dobré riešenie, keď dôjde k ničeniu majetku kohokoľvek. Chápem však zúfalosť miestnych obyvateľov. Roky nepomohlo mesto, polícia mestská i štátna. Nepomohla medializácia. Vymožiteľnosť práva je na nízkej úrovni. K čomu je toto správanie dobré. Nemôžu všetci žiť v normálnom móde na celej ulici? Možno má táto diagnóza aj pomenovanie.
23. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]
30. júl 2022

Roman Šimo

Medzičasom nastali v týchto miestach zmeny v tom, že parkovacie miesta nie sú blokované spôsobom, akým boli a je teda možné, že istý obyvateľ už neprechádza po trávniku. Len sa domnievam.
07. august 2022

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali samospráve s prosbou o vyjadrenie k aktuálnemu stavu.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
09. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na základe vykonanej obhliadky bolo zistené, že problém na uvedenom mieste už nepretrváva. Nepojazdné vozidla na uvedenom mieste už neparkujú a nedochádza k poškodzovaniu zelene v dôsledku neoprávnených prejazdov vozidiel. Mesto Žilina.
Kto? Mestská polícia Žilina, odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania