Hlavná-MHD-automat-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý

Na zastavke MHD v Bytcici by sa nesmierne zisiel automat na listky. Bolo by mozne ho tam nainstalovat?

06. november 2019

Marianna

Prosim Vas, mohli by ste zmenit adresu na Bytcicu? Nenahravala som to cez aktualnu polohu a hodilo tam uplne inu adresu, nez som zadavala. DAKUJEM.
21. november 2019

Marianna

Mohli by ste aspon napsat dovod, preco je s tym automatom v Bytcici taky problem? Dakujem
21. november 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
samosprávu sme opäť upozornili na podnet.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
22. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Dopravný podnik mesta Žiliny s. r. o.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, DPMŽ v súčasnosti neplánuje rozširovať sieť predajných automatov. MHD aktuálne obsluhuje 242 zastávok v rámci Žiliny, pričom na území mesta je umiestnených 49 automatov. DPMŽ nezvažoval možnosť, aby boli predajné automaty na všetkých zastávkach. Nie je to finančne, ekonomicky a ani technicky možné. Takýto počet zastávok s automatom oproti celkovému počtu zastávok je úplne štandardný aj v iných mestách, kde sa ešte predajné automaty používajú. Okrem predajných automatov, má DMPŽ zmluvu s viac ako 75 zmluvnými partnermi na predaj papierových jednorazových cestovných lístkov. Zároveň uzatvára zmluvu na predaj cestovných lístkov s každým subjektom, ktorý o takúto spoluprácu požiada. Je to štandardný postup aj u ostatných dopravcov. Zmluvní odberatelia majú predajne tak v mestských, ako aj prímestských častiach.
Na rozhodnutie, kde sa automaty umiestnia, má vplyv niekoľko faktorov. Jedným z nich je i technické riešenie, a to najmä, či je pri danej zastávke možnosť pripojenia automatu na zdroj elektrickej energie. Rozhodujúci je aj počet nástupov cestujúcich do dopravných prostriedkov na jednotlivých zastávkach, i to, či si cestujúci označujú papierový lístok alebo predplatný lístok na čipovej karte. Formu elektronického lístka na čipovej karte využíva viac ako 60% cestujúcich. V minulom roku DPMŽ prepravil viac ako 12 miliónov cestujúcich a z nich cestovalo len 22% na cestovné lístky z automatu. V súčasnej dobe, zvlášť po spustený bezplatnej dopravy pre žiakov, študentov a dôchodcov od 62 rokov, záujem o využívanie predajných automatov ešte výraznejšie poklesol. Mesto Žilina.
Kto? Dopravný podnik mesta Žiliny s. r. o.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania