Čajakova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Jakub Kaprál 01. decembra 2019

Chcel by som upozorniiť na svojvoľné označenie parkovacej plochy pre autá s rezidentskými kartami, zóna III. Na bytovom dome sa nachádzajú tabule s nápisom "súkromný pozemok". Ide o parkovaciu plochu pred budovou bytového domu na Čajakovej ulici pred vchodmi č. 5,7,9,11. Toto označenie je určite mätúce pre mnohých rezidentov v tejto oblasti, ktorí na danej ploche neparkujú v domnienke, že ide o súkromný pozemok na ktorom môžu parkovať len vlastníci bytov.

03. december 2019

Pavol Senko

Takisto ako v druhom podnete z vnutrobloku na bulvari pozemok patri podla katastra mestu zilina takze tabulku treba odstranit.
https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/82894/antona-bernolaka-parkovanie-problemove
16. december 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť preposlali.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
16. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor dopravy, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor tlačový a zahraničných vecí MsÚ Žilina
17. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. apríl 2020

Jakub Kaprál

Nuz vyzera to tak, ze mesto ma taketo veci absolutne na haku.
06. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
20. apríl 2020

Roman Šimo

Za tých niekoľko mesiacov, by zo strany mesta už mohol sa objaviť argument, prečo boli spomenuté tabuľky na tento konkrétny bytový dom umiestnené. Takto zbytočne vznikajú rôzne konšpirácie.
20. apríl 2020

Michal Kondela

No ale mesto dane tabulky predsa neosadilo, to domáci si osadili.
20. apríl 2020

Roman Šimo

Tabuľky sú stále tam. Nevyjadrili sa vlastníci bytov, správca bytovky či magistrát. Vznikajú teda dohady, kto je za čo zodpovedný. Myslím, že tu nie je spomenuté, kto to namontoval. Pravdepodobne niekto z vlastníkov. My, ako nezainteresovaní sa z pochopiteľných dôvodov pýtame MÚ.
20. apríl 2020

Jakub Kaprál

Ohladom tohoto problemu vediem siahodlhu mailovu komunikaciu s panom Vozarikom z odboru dopravy. Uvadzam strucnu chronologiu priebehu (ne)riesenia tejto veci zo strany mesta:

4.11.2019
"Dám to preveriť u nás na odbore dopravy."

17.11.2019
"Oficiálne sme zaslali výzvu na odstránenie osadených tabuliek na fasáde bytového domu."

2.1.2020
"Čo sa týka uvedeného problému, ďakujem Vám, že ste nás upovedomili, že zo strany obyvateľoch bytového domu nedošlo k náprave aj napriek tomu, že my sme ich k tomu vyzvali a riešili sme to priamo cez správcu bytového domu, spoločnosť Bytterm, a. s. a následne aj s domovníkom bytového domu. Ak tak na základe Vašich informácií do dnešného dňa nevykonali, opätovne pristúpime k zaslaniu výzvy, do ktorej im uvedieme presný termín, dokedy sú povinní predmetné tabuľky odstrániť. "

14.1.2020
"Dovoľte mi podotknúť, že zo strany MsÚ sme vykonali potrebné možné kroky a vyzvali sme priamo cez domovníka bytového domu na odstránenie predmetných tabuliek. Musím žiaľ konštatovať, že sa jedná o nerešpektovanie a ignoráciu zo strany obyvateľov bytového domu. Často krát sa stretávame práve s takýmito prípadmi, kedy nie vinou nečinnosti mesta, ktoré má snahu vzniknuté situácie v meste riešiť, ale vinou občanov dochádza k podobným situáciám a sami občania si svojou činnosťou dehonestujú prostredie mesta.
V tejto veci sa preto opäť obrátime na príslušnú správcovskú spoločnosť bytového domu (Bytterm, a.s.) a budem Vás ďalej informovať."

13.2.2020
"Do dnešného dňa sme nedostali stanovisko Byttermu. PS: Mimochodom na uvedenej ulici sa v tomto priestore pred bytovým domom môže parkovať a tabuľky nič legislatívne neznamenajú. To, že sa tam parkovať môže jasne deklaruje zvislé dopravné značenie, ktoré je osadené v zmysle zákona č. 135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách v úplnom znení neskorších predpisov (cestný zákon) a je nadradené."

Po 13.2 komunikacia zo strany p. Vozarika utichla.
21. apríl 2020

Roman Šimo

Ďakujem pán Jakub za zverejnenie tejto komunikácie. Takto sa zdá, ako som si aj myslel, že správca bytovky je na rade v tejto veci. No, z nejakého dôvodu sa náprava nedeje. Kedy už skončí doba, že pravidlá, upozornenia či zákony, sa nebudú rešpektovať.
21. apríl 2020

Michal

myslím že dôležité je to čo je v emaili z 13.2.2020, že tabuľky nič neznamenajú
07. február 2023

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Bytterm, a. s.
07. február 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iný subjekt
07. február 2023

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme preposlali Bytterm, a. s.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania