Dubová ulica-parkovanie-nevyznačené miesta

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Vyriešený

Dobrý deň. Mohli by ste mi prosím povedať, kedy bude konečne obnovené značenie parkovacích miest na Dubovej ulici? Obnova chyba už minimálne 2 roky. A prečo sa táto ulica nedostala medzi “vyvolené” ulice, na ktorých sa obnovenie značenia zrealizovalo ešte v r 2020? Táto fotografia ukážkovo znázorňuje, čo spôsobuje chýbajúce značenie: “vďaka” 3 nevyužitým miestam (v každom chyba pár cm, aby sa tam auto vošlo) parkujú 3 auta tak, že musia blokovať iných...! Dakujem.

16. január 2020

Lukáš

...v Odkaze je preklep - nie 2020 ale samozrejme 2019.
16. január 2020

Roman Šimo

Tu sa ukazuje, ako je dôležité značenie na ploche parkoviska. Nedávno som bol svedkom, ako na invalidnom mieste neinvalid, zaberal so svojim vozidlom v podstate dve miesta a to len preto, aby pravdepodobne nevystupovali celá rodinka z auta na trávu. Chcelo by to trošku tolerancie a aj z tohto dôvodu každé parkovacie miesto v meste musí byť vyznačené. Nie, aby sa čakalo minimálne 2 roky.
18. január 2020

Martin

Značenie miest je síce dôležité, ale musí byť logické, viditeľné a jeho výsledkom by nemal byť nižší počet parkovacích miest. V Žiline sme sa už mohli stretnúť s rôznymi problémami, ktorým sa treba vyvarovať:

- nekvalitná farba a/alebo nekvalitný povrch parkoviska spôsobili zmazanie značenia už po niekoľkých mesiacoch

- nerešpektovanie značenia. Niektorí vodiči zastavia mimo boxu, často ak parkujú iba na pár minút, no ďalší po nich prichádzajúci vodiči zaparkujú tiež zle - hneď vedľa nich, namiesto toho, aby využili najbližšie správne miesto.

- vyznačenie úzkych miest. Tu je to aj o vodičoch, ani užšie miesto (na spodnej hranici v zmysle normy) nemusí nutne predstavovať problém, ak je každé auto zaparkované v rámci možností presne v strede svojho boxu. Stačí, ak sa jeden vodič postaví bližšie ku čiare, a tým ukrojí zo spoločnej medzery so susedným autom.

- vyznačenie širokých miest. V niektorých prípadoch, kde to podmienky umožňujú, stačí rozšíriť parkovisko, často možno iba o meter a vytvorí sa možnosť vyznačenia ďalšieho miesta navyše. Nemusí to ani nutne znamenať výrazný zásah do zelene.

- široké krajné miesta. V prípade, ak sú krajné miesta pri chodníku alebo sú zakončené oblúkom, vtedy môžu vodiči stáť čo najbližšie pri obrubníku. Tak sa ušetrí možno 10-20 cm a o to môžu byť súhrnne širšie ostatné miesta. S týmto ale nič nespravíme, ak norma nerozlišuje takéto situácie.

- vyznačenie menšieho počtu miest ako na danej ploche zvyklo parkovať. To môže mať rôzne príčiny. Jednou z nich sú ZŤP miesta, ktoré musia byť podstatne širšie (nie som si istý či všetky, alebo je to podľa diagnóz, keďže na sídliskách nájdeme tieto miesta v rôznych šírkových prevedeniach). Ďalším zaujímavým príkladom je Gaštanová cca 25. Medzi vjazdami do garáží dokáže zaparkovať 5 áut, no značenie hovorí inak. Opäť platí, že ak norma káže takto, nedá sa nič robiť. Jedinou možnosťou je pri vyznačovaní vynechať takéto parkoviská, keďže by to prinieslo presne opačný efekt.
31. január 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
03. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet, ktorý sme poslali zodpovedným osobám na riešenie. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou MsÚ Žilina
06. apríl 2020

Guzma Lukas

Miesta stale nie sú vyznačené.
06. apríl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
23. jún 2020

Lukáš

Miesta ešte stále nie sú vyznačené. Načo majú ľudia písať svoje podnety do tejto apky, keď sa aj tak nič nerieši??
23. jún 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet sme opäť poslali samospráve.

S pozdravom
administrátor Odkazu pre starostu pre Žilinu
21. júl 2020

Lukáš

Nie. Miesta stále nie sú vyznačené. Cez separátnu konverzáciu som od samosprávy dostal info, že sa na tom pracuje, avšak to tvrdia už vyše roka... .
13. august 2020

Lukáš

Miesta stále nie sú vyznačené. Na môj posledný email na mesto nikto už takmer mesiac nereagoval. V prílohe dnešný stav na parkovisku: “Vďaka” nevyznamenala miestam vznikli napr dnes 4 medzery ktoré sk by sa im zabránilo bolo by na parkovisku o 3 parkovacích miest viac!
13. august 2020

Lukáš

...sľúbené príloha.
07. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet bol vyriešený. Mesto Žilina
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Martina Brnčalová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania