Hlinská-chodník-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Milan Veščičík 08. marca 2020

Poprosil by som Vás o zváženie možnosti vybudovať kúsok nového chodníka, napojenie na prechod pre peších na križovatke Hlinská a Nešporova. Naviac c tejto časti sa vytvára veľká mláka, a vtedy je problém tadiaľ prechádzať po chodníku. Ďakujem za možnosť na to upozorniť.

08. marec 2020

Roman Šimo

Týka sa to v podstate celého tohto chodníka. Spomínané aj v inom podnete. Na tomto mieste je to ale samozrejme najhoršie.
https://www.odkazprestarostu.sk/zilina/podnety/70294/hlinska-chodnik-znecisteny
10. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Samospráva aktuálne realizuje prípravu rekonštrukcie uvedeného chodníka. Nad vybudovaním nového úseku pešej komunikácie v tejto lokalite však v súčasnosti neuvažuje, keďže na túto aktivitu nie sú vyčlenené finančné prostriedky z rozpočtu samosprávy. Podnet sme zaevidovali a jeho realizáciu zvážime v nasledujúcom období v závislosti na finančných možnostiach samosprávy. Mesto Žilina.
Kto? Odbor správy verejného priestranstva a životného prostredia, MsÚ Žilina

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
10. marec 2020

Roman

Vďaka pochopiteľnému správaniu sa ľudí, zničil sa veľký kus zelenej plochy. Ak sa chodník nepripravuje v asfaltovej podobe, aspoň meter široký dlažbový pás, by možno pomohol vrátiť zeleň na toto miesto. Zákazovou tabuľkou , by sa asi nezamedzilo pohybu chodcov. Prípadne iné opatrenie už nechám na zváženie. Nie je na to tam dobrý pohľad.
29. máj 2020

Jozef

Došlo k prekrytiu chodníka novou vrstvou asfaltu. Prvý dážď ukázal rovnaký problém, ako napríklad na ulici Komenského / Fándlyho - vyspádovanie "na stred". Stav je teda aj po vynaloženej práci rovnaký. Prevzalo mesto túto prácu a akceptovalo ju? Predpokladám, že od zhotoviteľa je potrebné požadovať úpravu.
31. máj 2020

Jozef

Hlinská-chodník-znečistený

po daždi sa vytvorí kaluž ktorá sa ťažko obchádza, z jednej strany kríky z druhej blato.
Poznámka administrátora: Ide o zlúčenie podnetov z dôvodu duplicity.
05. december 2020

Roman Šimo

Podľa aktuálneho stavu po zemných prácach, by bolo vhodnejšie, aby ľudia si nekrátili cestu cez možno budúci trávnik a prešli po už vytvorených chodníkoch. Prax však ukáže asi inak. Zvyšnú časť podnetu v podobe kaluže, v tomto čase neviem posúdiť.
30. január 2021

Eva

Hlinská-chodník-chýbajúci

Chýbajúce dokončenie chodníka ku prechodu pre chodcov. Dá sa prejsť iba obkľukou.
18. apríl 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vzhľadom na veľké množstvo podnetov a obmedzené finančné prostriedky vyčlenené na rekonštrukcie a opravy komunikácií sme podnet zaevidovali avšak momentálne nebudeme realizovať práce v tejto lokalite. Podnet uzatvárame na portáli Odkaz pre starostu. Ak budete chcieť opätovne riešiť podnet, zadajte ho prostredníctvom webovej stránky mesta Žilina - ikona Podnet pre mesto. Mesto Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania