Polomská-zviera-deratizácia

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

Uzavretý
meno
Roman Šimo 23. júla 2020

V priestore potravín a stánkov, boli na Polomskej ulici spozorované za bieleho dňa potkany. Tieto hlodavce tam majú určite veľmi veľa lákadiel a podmienok na to, aby prežili. Je potrebné pravdepodobne uskutočniť deratizáciu.

30. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Na mieste sme vykonali ohliadku, neboli zistené také miesta, ktoré by nasvedčovali, že hlodavce sú premnožené. Mesto vykonáva v zmysle predpisov pravidelnú deratizáciu na jeseň, kedy je najúčinnejšia. Na súkromných pozemkoch a v súkromných objektoch vykonávajú deratizáciu ich vlastníci. Nariaďovanie výkonu deratizácie spadá pod kompetenciu regionálneho úradu verejného zdravotníctva.
30. júl 2020

Roman Šimo

Možno tých potkanov veľké množstvo v okolí stankov nie je, i keď to samozrejme nevyzerá dobre, keď sa spozoruje aj jeden. Ďakujem ale za vyjadrenie.
05. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Pri obhliadke na mieste neboli zistené známky po potkanoch, ktoré by nasvedčovali, že sú premnožené. Súkromné prevádzky, ktoré sa nachádzajú na mieste, majú povinnosť deratizovať svoje priestory. Problematika spadá pod kompetenciu regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Mesto Žilina.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania