Kvačalova-MHD-nezapínanie klimatizácie

Zodpovednosť za riešenie: Žilina

V riešení

Dobrý deň, žiadam dopravný podnik o kontrolovanie funkčnosti klimatizácií vo vozidlách MHD najmä v autobusoch, v trolejbusoch takáto situácia často nenastáva. Vodiči naschvál nezapínajú klimatizáciu. A v týchto dňoch to veľmi znižuje komfort pri cestovaní. Ďakujem za vyriešenie podnetu.

31. júl 2020

Roman Šimo

Možno kôli corone, aby sa rýchlejšie vírus vo vnútri vozidla nešíril.
04. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Klimatizovanie priestoru vozidiel MHD sa odohráva v automatickom režime. Teplota je prednastavená výrobcom a pri dosiahnutí hraničných hodnôt sa automaticky systém zapne a snaží sa priestor vychladiť na prednastavenú teplotu.
Pred sezónou sme uskutočnili servis klimatizácií na trolejbusoch a taktiež na autobusoch. Avšak na 4 autobusoch značky Iveco Urbanway Hybrid sme narazili na poruchu, ku ktorej sme museli privolať externý značkový servis, nakoľko sú vozidlá ešte v záruke. Je teda možné, že sa cestujúci viezol práve v jednom z týchto vozidiel a zaregistroval, že klimatizácia nebola v činnosti. Cestujúcich chceme ubezpečiť, že v žiadnom prípade nie je cieľom vodičov znižovať takýmto spôsobom komfort pre cestujúcich, pretože nefunkčná klimatizácia má dopad aj nich samotných (ani oni tým pádom nemajú svoj priestor kabíny klimatizovaný). Odstránenie porúch očakávame v 32 týždni. Ďakujeme za pochopenie. Dopravný podnik mesta Žiliny.
Kto? Dopravný podnik mesta Žiliny s. r. o.

Mgr. Andrea Bialoňová, odbor komunikácie a vzťahov s verejnosťou, MsÚ Žilina
16. január 2022

Roman Šimo

Pravdepodobne sa bude musieť počkať do najbližšieho leta, aby sa vedelo, či podnet uzavrieť.
13. august 2022

Matúš 👍

Vie niekto zhodnotiť zmenu?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania