Orezanie konárov

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

V riešení
meno
Ľuboš 10. júla 2017

Prosim Vás ak ste opilovali konare na ulici Bernolákova asi hlavne preto aby svietilo lepšie pouličné osvetlenie tak potom prečo je opilená len jedna strana? Dik za odpoved

17. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

opílenie stromov sa vykonalo na základe podnetu Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre z roku 2015, ktorý upozornil mesto Zlaté Moravce, že na väčšine miestnych komunikácií je značne rozrastená cestná zeleň a stromy, ktoré významne zasahujú do prejazdného profilu komunikácií, bránia vodičom v bezpečnom rozhľade na križovatkách a zakrývajú dopravné značenie.
Opílením polovičného profilu Bernolákovej ulice sa začala postupná úprava cestnej zelene pri komunikáciách v meste Zlaté Moravce. Druhá strana ulice bude opílená až po dohode mesta Zlaté Moravce s príslušnými orgánmi štátnej správy o rozsahu úprav cestnej zelene na Bernolákovej ulici.


Technické služby mesta Zlaté Moravce
Bernolákova 59
953 01 Zlaté Moravce
[email protected]
17. júl 2017

linico

Tak len tak mimochodom, tie autá parkujúce krížom cez celú cestu pri nemocnici bránia v rozľade v križovatke medzi nemocnicou a poliklinikou pri vjazde na Bernolákovu ulicu, ale to by som musel asi sedieť v KRPZ v Nitre, aby ste začali riešiť konečne aj parkovanie pri nemocnici a dalo sa tadiaľ bezpečne jazdiť. Ale načo, veď sme v Zlatých Moravciach a tu sa nikdy nič nedá spraviť. Hlavná vec, že sa hovorilo o parkovisku miesto zbúranej budovy nemocnice a nie je ani parkovisko a nerieši sa ani parkovanie. A o výmene tých akože neónov ani nehovorím. Tiež som si myslel, že tie konáre boli opílené kvôli neónom.
17. júl 2017

Ľuboš

Mesto ti na Bernolákovu cestu odpovie,že nepatri mestu,ale VUC t.z že mesto dáva od toho ruky preč ako keby sa nevedeli spojiť medzi sebou a dohodnúť sa je to problem???
17. júl 2017

linico

Tento odkaz ukazuje subjekty, kde je zodpovedný "iný subjekt". Takže tento podnet sa dá preklasifikovať na iný subjekt, napr. VÚC a preposlať ho tam. Lenže to sa už mesto radšej ohradí, že oni nič na VÚC posielať nebudú. Načo, aspoň budú mať menej starostí. Možno by sa mal vyjadriť niekto z odkazprestarostu, že či je v poriadku, ak sa mesto z takých podnetov vyhovorí a riešenie nechá na občanovi samotnom. Osobne som takto riešil jeden mimomestský podnet, ktorý na mesto nepatrí a Polícia sa vyhovorila na VÚC a VÚC povedalo, že je všetko v poriadku, hoci nebolo. Práve pre také prípady si myslím, že je tu odkazprestarostu, aby takéto konfliktné situácie niekto riešil. A na záver, s mojím podnetom som nepochodil. Tam by bol odkazprestarostu tiež prínosom. Navyše tu na tejto stránke je to na očiach, ale podnety, ktoré sa posielajú do VÚC nikto nevidí a tak sa dajú rýchlo hodiť do smetného koša, kde ich nikto hľadať nebude.
17. júl 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnety samozrejme posielame aj iným subjektom vrátane VÚC (aj po upozornení mestom, že nejde o podnet v ich kompetencii). Vzhľadom na to, že sa ale v tomto konkrétnom prípade jedná o nový podnet, prosíme ho nahlásiť samostatne a my ho prepošleme príslušnému subjektu.

Vďaka za pochopenie,

s pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.