Župná-vertikálna značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Zlaté Moravce

Uzavretý
meno
Maria 30. mája 2019

Prosim Vas kvoli comu je tu dana znacka prikazany smer vlavo? Vobec mi to nedava zmysel. Ked uz tam musi byt znacka prikazany smer tak aspon vopravo! Tym sa predsa nespomali premavka. Vdaka za odpoved

09. jún 2019

linico

Keď vychádzaš z parkoviska, tak aby si vošla správne do tej jednosmerky. Tá značka je na parkovisku, nie na tej jednosmerke.
10. jún 2019

Maria

Tak ked sme si uz potykali linico, ak je to znacka ukazujuca smer akym mam ist z parkoviska tak je este nezmyselnejsia. Ved doprava nemozem odbocit lebo je tam budova! 🤦‍♀️ K comu mame taketo nezmyselne znacenia naozaj nerozumiem. Tak tam mali dat zakaz vjazdu nech je kazdemu jasne ze sa odtial nevychadza.
Znacenia maju byt rychlo pochopitelne, nie aby sa clovek zamyslal co tym chcel autor povedat.
13. jún 2019

linico

Na internete je tykanie normálne, takže ťa tým nijako nechcem uraziť. Nerozumieme si, čo sa značky týka. Značka ukazuje prikázaný smer jazdy vľavo z parkoviska. V prílohe je staršia fotka s neaktuálnou situáciou, kde som naznačil smer jazdy podľa aktuálnej príkazovej značky. Ide o to, aby z parkoviska nevyšli autá do protismeru a nevyšli na župnej ulici, ale pokračovali po ulici Sama Chalupku okolo mexikoplacu.
13. jún 2019

linico

A ešte by som dodal, že keď vychádzaš z parkoviska alebo prechádzaš križovatkou, na značku sa musíš snažiť pozerať tak, ako keby si bola kolmo na cestu, na ktorú vychádzaš, čiže z parkoviska na cestu. No a vtedy smer doľava dáva zmysel (nie doprava, značka prikázaný smer doprava nie je nikde umiestnená).
14. jún 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
01. júl 2019

Odpoveď samosprávy

V danom prípade sa jedná o miestnu komunikáciu, ul. Sama Chalupku s jednosmernou premávkou. Osadená zvislá príkazová dopravná značka „C 3 - Prikázaný smer jazdy vľavo“ - prikazuje smer jazdy len v smere, ktorý šípka vyobrazená na príslušnej značke ukazuje, čím je zároveň vyjadrený zákaz jazdy iným smerom (VYHLÁŠKA č. 9/2009 Z. z. Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov).
Táto dopravná značka bola osadená v rámci miestnej úpravy cestnej premávky keď bolo s časti odstránené dopravné zariadenie - regulačné stĺpiky z dôvodu umožnenia vjazdu motorovým vozidlám na parkovisko v smere už od ul. Župnej, cesta II/511, nakoľko pred touto úpravou bol vjazd a výjazd z parkoviska umožnený iba z miestnej komunikácie ul. Janka Kráľa.


Mestský úrad Zlaté Moravce
Ul. 1. Mája 2
953 01 Zlaté Moravce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.