Odstraňovanie tzv. “REKLAMNÉHO SMOGU“ z verejných plôch

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Neriešený
meno
Branislav Tóth 12. novembra 2014

Promptnejšie odstraňovanie tzv. “REKLAMNÉHO SMOGU“ z verejných plôch v majetku mesta.

Dobrý deň, chcel by som kompetentných požiadať o väčší dôraz pri zabezpečovaní odstraňovania nepovolenej reklamy na mestských plochách. Oproti minulému roku sa to určite zlepšilo, ale ešte stále to neúmerne dlho trvá ! Od nepovolenej inštalácie takýchto bannerov až po ich zvesenie prejde aj niekoľko mesiacov, čo určite nie je Vašou dobrou vizitkou. Chceme mať naše mesto čisté a nie zahltené takouto činnosťou. Kto sa chce zviditeľniť, nech si to zaplatí na povolených alebo aj súkromných plochách – tak, ako to robia ostatní!

Ďakujem.
Branislav Tóth

24. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.

Ďakujeme Vám, aj všetkým občanom, že nás upozorňujete na "reklamný smog" v meste, nie je v silách pracovníkov MsÚ denne sledovať všetky verejné priestranstvá. Kataster mesta má plochu 9873 ha, z toho intravilán mesta plochu 1289 ha. Ešte raz ďakujeme za Vaše podnety, nahlášky a spoluprácu.

V prípade zábradlí pri obchodnom centre Lidl na Zlatom Potoku a pod zámkom, sa jedná o majetok Mesta Zvolen a bannery budú odstránené. Zábradlia pri Dobronivskej ceste, sú pri štátnej ceste III/06623, preverujeme komu patria do majetku – štátu, alebo Mesta. Po preverení vlastníka, bannery odstránime, alebo budeme informovať Slovenskú správu ciest a požiadame ich o urýchlené zjednanie nápravy.

Ďakujeme za pochopenie.

Ing. Pavel Pálka, odbor územného plánovania
Juliana Kochlicová Ištóková, odbor rozvoja mesta
09. jún 2015

Branislav Tóth

Dobrý deň, vážený pán Ing. Pálka. Ďakujem za čiastočné vyriešenie podnetu. Čiastočné preto, nakoľko sa na niektorých takýchto plochách nanovo objavili nové reklamné pútače, takže problém sa nevyriešil koncepčne ale len dočasne. Navyše fotografie, ktoré som priložil boli len orientačné a očakával som, že takéto opatrenia vykonáte na všetkých nelegálne označených plochách patriacich mestu a nie len na tých, na ktoré som poukázal s boli náhodou v našom spoločnom majetku. Logicky si myslím, a nemajte mi to prosím za zlé, že toto má riešiť mestská polícia - strhnúť a uložiť takéto reklmné pútače na nejaké skladové miesto a v prípade, že sa dotknutý subjek bude hlásiť o návrat svojho majetku, napariť mu takú pokutu, že si to druhýkrát poriadne rozmyslí. A nevyhovárajte sa prosím na platnú legislatívu, pretože tý s tým nemá nič spoločné. Buď tu chceme mať reklamný smog alebo nechceme!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.