Zeleň pred TPD

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Dušan 16. novembra 2014

Dobrý deň!
Keď sa začala stavať budova TPD vo Zvolene, občania Strážskej cesty si mysleli, že určitou náhradou za zvýšený pohyb motorových vozidiel, za zvýšenú prašnosť a hlučnosť, bude rad stromov sľubovaných v návrhoch ÚPNZ ZVOLEN ČIERNE ZEME - TEPLIČKY, Zmeny a doplnky 01.
No ako mesiace plynuli, zo zelene nie je nič. Nezamysleli sa kompetentní, že by bol vhodný čas urobiť niečo pre zlepšenie životného prostredia obyvateľov Strážskej cesty a vysadiť zopár sľubovaných stromov. Keď to išlo z jednej strany - medzi Tescom a TPD, prečo by to nemalo ísť aj z opačnej strany - medzi bytovkou a TPD a to z oboch strán cesty!
S pozdravom!
Obyvatelia Strážskej cesty

27. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
Kolegovia z príslušných odborov tento podnet šetria, odpoveď uverejníme v priebehu pár dní.
Ďakujeme za porozumenie.



Juliana Kochlicová Ištoková, odbor rozvoja
04. december 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.

V roku 2008 bol vydaný súhlas na výrub drevín na parcelách, kde teraz stojí OD TPD a Tesco. Dôvodom výrubu bola stavba inžinierskych sietí v tejto časti. Súčasťou rozhodnutia bola nasledovná podmienka:
- uskutočniť v termíne do 6 mesiacov po skolaudovaní inžinierskych sietí v lokalite Čierne zeme, Tepličky, Trňavský chodník náhradnú výsadbu na parcelách č. 3731/8, 3730/7 a 3730/2 k.ú. Zvolen v súlade s VZN Mesta Zvolen č.105 o záväznej časti Územného plánu zóny Zvolen – Čierne zeme – Tepličky časť E. Návrh regulatívov krajinnej štruktúry a zelene posledný a predposledný odsek - v počte 50 ks listnatých drevín s obvodom kmienka min. 14 cm druhu jelša, vŕba, jaseň, javor a pod. a 300 ks listnatých kríkov druhu svíb, zob vtáčí, bršlen a pod.
Za výrub drevín bola predpísaná náhradná výsadba, ktorá bude tvoriť predel medzi intenzívne zastavaným územím a rekreačnou a oddychovou plochou pešej trasy a cyklotrasy popri Kováčovskom potoku v súlade s VZN Mesta Zvolen č.105 o záväznej časti Územného plánu zóny Zvolen – Čierne zeme – Tepličky časť E. Dreviny budú vysadené tak, aby po odrastení ničomu neprekážali a nebol dôvod na ich výrub.

Keďže plocha ešte stále nie je dokončená, náhradná výsadba nebola uskutočnená. Mesto Zvolen vyzve spoločnosť, na ktorú bol súhlas s výrubom vydaný, na okamžité zrealizovanie náhradnej výsadby.



Ing. Jana Tlučáková, odbor stavebnej správy
17. marec 2015

jozo

05. apríl 2015

Kováč

Prečo sa od posledného podnetu ešte nič nedeje?
Jožo

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania