K.Šmidkeho-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Uzavretý

Dobrý deň Bolo by prosím možné dosadiť v našom dvore stromy? Odhadol som to na 4 väčšie (označené červenou), ktoré by po vyrastení mali veľkú košatú korunu a 3 menšie (žltou) skôr ozdobné. Dvor pôsobí dosť prázdne a mohli by oddeliť to dočasné (trvalé) parkovisko, neskôr snáď znova ihrisko... Ďakujem.

21. júl 2022

Odkazprestarostu.sk Zvolen

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

S pozdravom,

Administrátorka mesta Zvolen
Odkaz pre starostu
[email protected]
29. júl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

tešíme sa Vášmu záujmu o vysádzanie stromov. Kým však nie je rozhodnuté, ako sa ďalej bude nakladať s predmetnou stavbou, nie je to možné - ak by sa ihrisko rozširovalo, mohli by byť novo vysadené stromy poškodené.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
31. júl 2022

František Klešč

Dobrý deň Naozaj vám nerozumiem. Ihrisko sa v princípe nemá kam rozšíriť. A naozaj neviem o tom, žeby sa niektoré ihrisko na sídlisku už rozširovalo. A reálne sa bavíme o desiatkach rokov, kedy by sa dvor ako celok mohol prestavovať. Ani na uliciach, kde už rekonštrukcia prebehla, sa s dvormi nič nerobilo... A keby aj, tak je vždy možné potom stromy vyrúbať a posadiť nové. V princípe ide o investíciu v desiatkach eur. Prosím o opätovné zváženie... Ďakujem
31. júl 2022

František Klešč

A medzičasom (desiatky rokov) by stromy mohli skrášľovať a zlepšovať životné prostredie v tomto dvore. Podľa mňa to stojí za to.
22. august 2022

Martin Moravčík

inak, existuje možnosť, že by mesto povolilo nejakému, povedzme združeniu majiteľov priľahlých bytov starať sa o "svoj" dvor (patriaci mestu) / spravovať si ho?

...mesto by ušetrilo na kosení a možno aj posunulo problém s parkovaním na majiteľov priľahlých bytov ak sa dohodnú ako to chcú.. s tým ale asi, že zásahy (ako tuto veľké stromy) by mali byť ohlásené a nejak odobrené aj kôli inžinierskym sieťam či zaisteniu bezpečnostných, príp. environmentálnych štandardov.. ) .. také win win.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.