Marš.Malinovského-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Zdenko Abraham 13. septembra 2022

Situácia na ulici Malinovského začína byť kritická,nakoľko na 24 bytov je vyhradených 10 parkovacích miest.Situaciu komplikuje aj posilovňa vedľa bytovky jej zákazníci dlhodobo blokujú aj to málo parkovacích miest pre obyvateľov.

28. september 2022

Odkazprestarostu.sk Zvolen

Dobrý deň,
podnet opätovne preposielame samospráve.

S pozdravom,

Administrátorka mesta Zvolen
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. november 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto Zvolen pripravilo plán regulácie statickej dopravy na svojom území (vrátane sídlisk). Keďže je finančne veľmi náročné zaviesť reguláciu naraz v celom meste, na základe rozhodnutia mestského zastupiteľstva sa aktuálne pripravujú dopravné projekty pre širšie centrum mesta a sídlisko Západ. Nasledovať by neskôr mali ďalšie mestské časti. Regulácia následne síce nezaručí dostatok parkovacích boxov pre širokú verejnosť, ale umožní prednostne parkovať osobám s trvalým pobytom v ulici M. Malinovského. Návštevníci polyfunkcie, ako napríklad fitnesscentra, sa budú musieť správať v súlade s nastavenými pravidlami parkovania.

Podľa vyhotovenej fotografie sa tiež javí, že sú niektoré osobné motorové vozidlá odstavené v rozpore so Zákonom o pozemných komunikáciách a príslušnou vyhláškou. V takom prípade je možné informovať o situácii mestskú políciu, ktorá nesprávne parkovanie rieši vrámci svojich vlastných kompetencií.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania