Cesta za Tescom po 3.- otras

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Wiki Pupáková 18. mája 2016

Už 3x som nahlasovala túto skládku za Tescom Extra na sídlisku Západ. Síce pozemky patria Tescu, ale je podľa mňa v záujme mesta chrániť svojich občanov. Ja som zbierala bordel koľko sa dalo a nejaké indivíduum prišlo, rozdriapalo tie tašky a plastové, sklenené fľaše a plechovky nahádzal späť pod kríky, odkiaľ som to pracne vyberala. Chodia sem na bicykli alebo korčuliach rodiny s deťmi, psíčkari venčiť psov... A je tu toľko nebezpečného odpadu, že sa bojím o svoje zdravie. žijeme už pomaly ako v chlieve a xxx podkopávajú nohy tým, čo si dajú prácu a upracú na cudzom pozemku, kde ešte stále nie je namontovaný ani jeden kôš. Poprosila by som konečne o nápravu tejto situácie. Dakujem

25. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
Areál obchodného parku, na ktorom je postavený OD Tesco, nie je vo vlastníctve mesta Zvolen a o jeho údržbu sa musí starať vlastník.
Napriek tomu Mesto opakovane zabezpečilo vyčistenie chodníkov a priestoru v okolí obchodného domu. Prostredníctvom aktivačných pracovníkov, bol priestor vyčistený niekoľko ráz od komunálneho odpadu vrátane pneumatík, plastov, a všetkých ostatných smetí. Po vyčistení sa opakovane stáva, že je v krátkej dobe priestor opäť znečistený.
Mesto, ktoré nie vlastníkom pozemkov, ani budov v tejto lokalite, nemôže obmedziť zdržiavanie sa napr. prepravných vozidiel v tomto priestore.

Mesto sa stará o čistotu verejných priestranstiev v celom meste Zvolen, je to nikdy nekončiaca sa práca, preto je veľmi dôležité aj to, aby sa zapojili a uvedomovali si svoju zodpovednosť a povinnosti aj ostatní vlastníci a svoje povinnosti voči svojmu majetku si aj plnili.

Mesto opakovane vyzve vlastníka, aby uvedený priestor pravidelne čistil a staral sa o svoj majetok.

Ďakujeme za spoluprácu.



Jozef Čillík, referent pre koordinovanie činností verejného poriadku a ŽP, MsÚ Zvolen
26. máj 2016

Wiki Pupáková

Nehnevajte sa, pán Jozef Čillík, ale kto to tam akože čistil? Myslíte tie dve igelitky, čo boli vystavené asi ako medaila za tú "skvelú" prácu, čo tam odviedli...? Bordel tam bol a stále aj je a ešte väčší a stále tam chodí niekto naďalej hádzať. Neviem ani ktoré miesto máte na mysli, pretože moje igelitky sú tam už od februára, bola som ochotná ich doniesť k ceste aspoň, ale ani odtiaľ ich nikto nevzal už 3. mesiac :D :D A viac ochotná spraviť nie som, mne domov tiež nikto zadarmo poriadok robiť nepríde, tak nech si to láskavo upratuje majiteľ. Myslím,že ohrozovanie občanov tohto mesta asi nie je Vašim zámerom. Neviem či ste sa boli osobne pozrieť tam na tú uzavretú cestu za Tescom, ale keby áno, tak takúto odpoveď by ste nenapísali. Ďakujem aspoň za "zalepenie očí" ;)
11. marec 2017

Jaroslav

Daná lokalita bola ako tak vyčistená zhruba pred viac ako rokom členmi OZ Západ a pomocníkov z radu ich sympatizantov. Vyčistil sme to tam od nečistôt, skla a aj inj. striekačiek, či pneumatík nie len z auta ale aj (asi) z traktora....bolo to v rámci pred prípravy na akciu deň Západniarov. POZOR OTÁZKA: čo myslíte, ako dlho tam bolo čisto ? Odpoveď A* mesiac alebo B* týždeň? Sám som s manželkou pri prechádzaní okolo nie raz videl nie len osobné, ale aj nákladné auto vysýpať tam svoj "náklad" O akom čistení je reč v odpovedi p. Čilíka naozaj neviem, pretože tade chodím denne a nikdy som nikoho okrem dobrovolníkov z OZ Západ nevidel robiť tam poriadok. Kosenie-ach jaj, radšej pomlčím a zimná údržba katastrofa
31. december 2019

Lukáš Bartošovič

dobry den, samosprava, "bombardujte" nezodpovedneho investora/vlastnika ziadostami o odstranenie vykricanej skladky na okraji Retail Parku a zabezpecenie predmetneho miesta pred vznikom opatovneho znecistenia
akiste by neuskodilo pohrozenie pokutou http://www.msp.zvolen.sk/nelegalne-tvz-cierne-skladky--oznam/mid/287354/.html https://tinyurl.com/cierna-skladka
11. apríl 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, predosle dva podnety https://www.odkazprestarostu.sk/zvolen/podnety/24400/nelegalna-skladka-tesco-zapad a
https://www.odkazprestarostu.sk/zvolen/podnety/25031/cierna-skladka-za-tescom-stale-nevypratana
aktualny stav (priloha), zrejme sa opat nejaky dobrodinec obetoval a vyzbieral vacsinu odpadu, avsak vrecia bude potrebne odviezt (halo, mesto!)
23. apríl 2020

Lukáš Bartošovič

no, ako pozeram, vrecia boli odvezene, ale stale je to este daleko-predaleko od dokonalosti...
pravdu povediac, dokonale to bolo v casoch, ked na tomto mieste rastla kukurica :-)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania