Neprehľadná križovatka

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

Vyriešený

Pri jazde zo Strakonickej ulice bolo otočené zrkadlo v križovatke. Teraz síce pomáha polícii kontrolovať či vodiči zastavia na stopke ale vďaka tomu nevidno do križovatky či neprichádza nejaké vozidlo od cintorína. Kôli tomu musia vozidlá zo Strakonickej ulice zachádzať ďaleko do križovatky a tým vytvára kolízne situácie. Preto si myslím že

25. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet.
dopravné zrkadlo v tejto križovatke bolo nasmerované tak, aby vodič vychádzajúci zo Strakonickej ulice mal prehľad o pohybe vozidiel prichádzajúcich do križovatky zľava, t.j. z južnej časti Bottovej ulice. V smere od cintorína sú výhľadové pomery pre vodičov lepšie.
S kontrolou rešpektovania dopravného značenia Stoj daj prednosť v jazde, zo strany polície, nemá umiestnenie zrkadla nič spoločné.

Ďakujeme za spoluprácu.

Mgr. Dušan Gdovín, oddelenie životného prostredia a dopravy
25. máj 2016

Matúš

Ďakujem za odpoveď, ale z vlastnej skúsenosti je výhľad zo Strakonickej ulice lepší z križovatky do ulice Jána Bottu z južnej časti ako od cintorína. A nielen autobus ale aj osobné vozidlá musia vchádzať ďaleko do križovatky aby mali dostatočný rozhľad.
Nebolo by možné umiestniť v tomto mieste ešte jedno zrkadlo otočné aj do severnej strany?
Ďakujem
25. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
doplňujúca odpoveď pre p. Matúša:
Vzhľadom na objektívnu komplikovanosť tejto križovatky, budeme uvažovať aj o tejto možnosti, pretože odrazová plocha jedného dopravného zrkadla nám nezaberá obidve časti Bottovej ulice súčasne.

Ďakujeme za spoluprácu.


Mgr. Dušan Gdovín, oddelenie životného prostredia a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.