Ľ.Štúra-MHD-technické problémy

Zodpovednosť za riešenie: Zvolen

V riešení
meno
Peter 05. augusta 2019

Dobrý deň, prosím vás, vo väčšine vozidiel MHD Zvolen prevádzkovaných SAD Zvolen nefunguje alebo nie je zapnutá klimatizácia čo spôsobuje problémy najmä starším a najmladším cestujúcim. V týchto horúčavách a v zadných častiach autobusov pri motore sú teploty príliš vysoké a rizikové pre zdravie cestujúcich. Autobusy navyše nemajú vôbec zatienené okná. Rovnako tak doba nastupovania je veľmi dlhá vzhľadom na absenciu možnosti nastupovania všetkými dverami čo pobyt v saune - autobuse ešte zhoršuje, Môžete sa vyjadriť k tomu, prečo je to tak - či ide o neschopnosť dodávateľa služieb zabezpečiť kvalitné autobusy alebo o ekonomické dôvody dodávateľa? Viete s tým ako mesto niečo urobiť?

21. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

žiaľ, vozidlový park zvolenskej MHD je značne zastaralý, s čím súvisia Vami spomenuté problémy. To bol dôvod, prečo mesto vstúpilo ako partner do európskeho projektu, prostredníctvom ktorého malo získať 15 nových ekologických autobusov. Žiaľ, zvolenská SAD od projektu odstúpila. Po novom sa tak mesto (už samé) snaží o získanie financií na nákup 4 nových autobusov z eurofondov. Žiadosť bola podaná, výsledok by mal byť známy o niekoľko týždňov.

Martin Svatuška
referent pre styk s verejnosťou
Mesto Zvolen
24. júl 2020

Lukáš Bartošovič

mimochodom "Projekt na nákup 4 nízkopodlažných autobusov bol úspešný" https://imhd.sk/zv/doc/sk/19556/Projekt-na-n%C3%A1kup-4-n%C3%ADzkopodla%C5%BEn%C3%BDch-autobusov-bol-%C3%BAspe%C5%A1n%C3%BD
a tu je samotna zmluva https://www.crz.gov.sk/index.php?ID=4504520&l=sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.