Obnovenie pieskovisk

Zodpovednosť za riešenie: Bánovce nad Bebravou

V riešení
meno
Lenka 25. septembra 2015

Dobry den,

kedze baby boom ma v nasom meste stupajucu tendenciu, neustale pribudaju rodicia s malymi detmi, ktori potrebuju vonku priestor pre travenie volneho casu. Za priestory v okoli panelakov je zodpovedne mesto, preto sa pytam, ci by ste mohli dat do funkcneho stavu uz existujuce pieskoviska, pripadne k nim postavit aspon dve lavicky? Alebo sa mame s nimi chodit hrat do krciem... Nemyslim, ze ide o giganticku polozku, ktora by zrujnovala nasu pokladnicu... Dakujem.

28. september 2015

Katarína

Presne som to chcela nafotit a spytat sa na tento problem. Ak sa to nebude riesit, na pieskovisko pred nasim cinziakom dam doviest piesok sama a ukazem mestu, ze sa to da...Zvlastne, ze kedysi sa na tieto veci dbalo, nechcem ospevovat byvaly rezim, ale predsa len - niektore veci nam v dnesnej dobe akosi unikaju, zial, na skodu nasich deti a v konecnom dosledku na to doplatime sami. Generacia vychovavana v chaose a spine neprinesie nic dobre.
29. september 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Pieskoviská sú boľavým miestom aj našej samosprávy, máte pravdu. Žiaľ, predpisy sú prísne a mesto nevie zabezpečiť v každom čase hygienickú nezávadnosť pieskovísk. Nie je možné zodpovedať za nedisciplinovaných občanov, ktorí na pieskoviskách nechajú pobehovať psov a iné zvieratá.
Do budúcnosti bude preto mesto udržiavať iba tie pieskoviská, kde má istotu, že v prípade odobratia vzoriek hygienou, nedostane pokutu. Budeme sa snažiť ich počet zvyšovať k spokojnosti občanov.

Alexandra Gieciová, prednostka MsÚ
13. október 2015

Lenka

Odpoved samospravy ma ako rodica a platica dani velmi nepotesila a nie je postacujuca... tieto pieskoviska sa nechali schatrat pred viac ako 10rokmi, ci uz vtedy robili rozbory vzoriek z nich, je jedna vec, a druha, ze vtedy bolo ovela menej deti, tak si ti primitivni psickari mohli povedat, ze ved sa aj tak nepouzivaju... Pripadne, ako sa obcan moze dostat k info o vysledkoch vzoriek z konkretneho pieskoviska, aby som mestu nekrivdila...
Chcem mesto este raz poziadat, aby na jar obnovilo aspon jedno z tychto dvoch pieskovisk, burinu aj my rodicia vytrhame, staci zabezpecit piesok a minimalne jednu lavicku. Teraz ked sa to tu hemzi kocikmi a rodicmi zhanajucimi nejake civilizovane miesto na travenie volneho casu so svojimi ratolestami, to isto ma zmysel, sami budeme dohliadat na jeho cistotu.
Za nezodpovednych nezodpovedat, a zodpovednym nedopriat ani obycajne pieskovisko kvoli psickarov.. ak je to tak, mohli by sa teda pieskoviska oplotit nizkym drevenym plotikom> http://www.bellasport.sk/?149,pieskovisko-s-vstavanym-oplotenim-3x3-m- alebo spravit na pieskovisko kryt> https://www.google.sk/search?q=oplotene+pieskovisko&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIueuB85XAyAIVRJNyCh04gASd&biw=1275&bih=591#imgrc=xfMXV0wEalP18M%3A + dat tam tabulu pripadne kamery...existuje vela moznosti, ako vyjst rodicom v ustreti a dat buducim generaciam slusny priestor v okoli ich domovov. Ak by sa niekto kompetentny uprimne a hlbsie zamyslel, isto by nasiel optimalne riesenie aj s nizkymi nakladmi! :)
Vsetko sa da, len treba chciet.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania