Zanedbané okolie bývalého kina Hviezda

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 08. marca 2012

Dobrý deň, chcel by som mesto upozorniť na stav, v akom sa nachádza okolie budovy bývalého kina Hviezda. Aj vzhľadom na to, že sa objekt nachádza priamo v centre mesta ide o absolútne nevyhovujúci stav, v okolí sú porozhadzované tisíce cigaretových ohorkov, plastových smetí, nachádzajú sa tu zdemolované lavičky a betónový odpad a takisto potenciálne nebezpečné odkryté vedenie pouličnej lampy. Predpokladám, že za stav zodpovedá majiteľ budovy a pozemku, chcel by som sa však opýtať, či by mesto nemohlo vyzvať majiteľa aspoň na nejaké udržiavanie poriadku.

09. apríl 2012

Anonymný užívateľ

Ďakujeme, okolie kina bolo vyčistené.
11. apríl 2012

Odpoveď samosprávy

Bývalé kino Hviezda a pozemok v jeho okolí (viď obrázok) je vo vlastníctve súkromnej firmy, ktorá je povinná dodržiavať ustanovenia platných všeobecne záväzných nariadení na území mesta Banská Bystrica. Ide hlavne o VZN č. 9/2011 o verejnom poriadku na území mesta a VZN č. 8/2008 o tvorbe, údržbe a ochrane verejnej zelene. Majiteľ je takisto povinný udržiavať budovu tak, aby jej vzhľad nerušil panorámu daného priestoru. Verejné osvetlenie je súčasťou areálu a v súčasnosti je nefunkčné.
Mesto, aj keď nejde o jeho majetok, zabezpečí vyčistenie okolia kina a zároveň vyzve majiteľa k dodržiavaniu hore uvedených predpisov.

Ján Chmelík
odd. odpadového hospodárstva a údržby verejných priestranstiev

11. august 2012

Stanislav Orlovský

Je veľmi smutné, ako zničili plne funkčné kino miliónovej hodnoty. Strieborné plátno, čalúnené sedadlá, akustická sála s dreveným obložením akých bolo v Európe ako šafranu, kvalitným ozvučením, elegantné osvetlenie, zamatový záves. Stačilo polarizačné nové premietačky a pôvodné zaradiť ako expozíciu do vestibulu na ukážku niekdajšej kvality, ktorá dnes už neexistuje. Rovnako sa dalo dnes využiť ako luxusná koncertná sála. Budova je pekná architektonicky, stačilo by miestami zreštaurovať omietku. Pôvodnú hnedú farbu zachovať, okná a dvere stačí iba natrieť - škoda znehodnotiť napr. plastovými oknami. Vandalmi zničené steny sprejom premaľovať. Otázka ja, komu objekt patrí a za akú cenu bol predaný. Je podozrenie na úmyselné ničenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania