Kontajner na plasty - Sládkovičova ul.

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý

Kontajner na plasty nie je možné otvoriť. Nie je na ňom žiadna úchytka. Plasty nie sú len plastové fľaše.

21. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ide o vynovený typ klasického kontajnera od výrobcu so zastúpením na Slovensku od r. 1993. Na základe jeho stanoviska informujeme, že k zastaveniu inštalácie rúčky pristúpili na základe požiadaviek zákazníkov, keďže väčšina plastov v komunálnom odpade sú malé plastové obaly, najmä PET fľaše. Využívanie menších otvorov predpokladá dôslednejšie triedenie zo strany občanov a zároveň dôslednejšiu minimalizáciu jednotlivých fliaš a zároveň predchádza vhadzovaniu rôznych zmiešaných odpadov v taškách, ktoré znehodnocujú ostatné vytriedené plasty. V prípade, že máte väčšie plasty, je veko stále možné otvoriť aj keď problematickejšie ale frekvencia vzniku takýchto plastových odpadov je naozaj nízka a nepravidelná (možno dáka zlomená stolička, skrinka a pod. ale tie vznikajú málokedy).

Ing. Michal Štúber
odd. odpadového hospodárstva a ÚVP
MsÚ Banská Bystrica
21. jún 2017

Palo

Dobrý deň
Dovolím si nesúhlasiť že väčšinou ide o malé plasty. Plasty nie sú len fľaše.
My napr. triedime odpad už doma do igelitových vriec (sáčkov) a tie potom cez malý otvor do kontajnera nedostanete. Bez úchytky ide kontajner otvoriť veľmi ťažko a napr. pre dieťa je to nemožné.
Nie som sám komu to vadí. Viacerý susedia sa nato sťažovali.
Viackrát som videl, že keď sa niekomu nepodarilo odpad vložiť cez otvor tak ho radšej odhodil medzi komunálny odpad, alebo pohodili vedľa kontajnera a to určite nie je správne.
Určite by nebolo veľmi nákladné a zložité tu úchytku na kontajner namontovať a uľahčiť tak triedenie odpadu pre obyvateľov.
Ďakujem za kladné vybavenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania