Rudohorská-priechod pre chodcov-zle viditeľný

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Milan Cerovský 17. mája 2019

Dobrý deň,
žiadam o vyriešenie situácie na Rudohorskej hornej, kedy autobusy zastavujú veľmi blízko pred prechodom a porušujú zákon č. 8/2009 Z.z. § 25 ods 1 bod c : "Vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi," Tu sa to porušuje takmer vždy. Prikladam foto ktore som urobil v priebehu 40 min. a všetky autobusy porušili tento zákon.
Tu nejde primárne o zákon, ale o to, že je to extrémne nebezpečné pre chodcov ktorí nevidia spoza autobusa a zas vodiči nevidia ich. Keď pomyslíme na deti ktoré niekedy si neuvedomujú riziko tak raz sa toto môže skončiť tragicky.

Žiadam vykonať také opatrenia aby busy zastavovali zakonnej vzdialenosti od priechodu.

Dakujem

16. máj 2019

Milan Cerovský

Na priloženej fotografii jasne vidno, že autobus zaparkoval priamo na priechode. Pani na fotke sa našťastie obzrela, ale stáva sa mi, že ľudia nie sú obozretní a vodič musí prudko zabrzdiť.
V najväčšom nebezpečí sú deti ktoré sú nízke, ale hlavne si plne neuvedomujú nebezpečenstvo bezhlavého vchádzania na vozovku zo zákrytu vozidla.
22. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Banská Bystrica pripravuje realizáciu stavby - "Zvýšenie bezpečnosti cestujúcich VOD - Autobusové zastávky, rekonštrukcia, modernizácia (RaM) (IROP1). V súčasnej dobe sa začali stavebné konania na jednotlivé stavebné objekty (autobusové zastávky) medzi ktorými je aj autobusová zastávka Rudohorská, horná. Predpoklad realizácie je ešte v roku 2019, prípravu a realizáciu stavby zabezpečuje Oddelenie investičnej výstavby a riadenia projektov MsÚ.

oddelenie údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, MsÚ Banská Bystrica
22. máj 2019

Milan Cerovský

Ďakujem za odpoveď a držím palec s realizáciou.

Viete prosím priložiť aj samotný dokument, nech vieme aké zmeny sa pripravuju.

Dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania