Rudohorská-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Mesto Banská Bystrica

Uzavretý
meno
Arnie 19. mája 2019

Dobrý deň,

v sobotu 19.5.2019 prebiehalo kosenie trávnatých plôch na ulici Rudohorská. Kosenie bolo realizované bez dostatočného upozornenia obyvateľov tak, že došlo k znečisteniu všetkých zaparkovaných vozidiel. Namiesto ochrannej plachty ktorá by zabránila odletovaniu trávy a kamienkov na okolité vozidlá, boli pracovníci vybavení motorovým fúkačom, ktorým sa snažili nečistoty z vozidiel odfúknuť avšak bez výraznejšieho efektu. Poškodenia vozidiel kamienkami sa samozrejme odfúknuť nedajú.
Dovoľujem si preto požiadať o zmenu spôsobu kosenia tak, aby bola namiesto fúkača používaná ochranná plachta, aby nedochádzalo k znečisťovaniu a poškodzovaniu vozidiel.

Ďakujem

10. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Kosci väčšinou používajú plachtu na ochranu pred skalkami a trávou a aj ich stále upozorňujeme. Keď sa plocha trávnika kosí široko záberovými kosačkami, vtedy je použitie plachty pre vysokú rýchlosť stroja takmer nemožné.


ZAaRES
10. jún 2019

Arnie

Mal som možnosť vidieť prácu koscov počas kosenia celej Rudohorskej ulice. Ani raz nepoužili ochrannú plachtu a znečistili niekoľko desiatok vozidiel, ktoré následne ofukovali motorovým fúkačom. Ide o trávnatú plochu vo svahu a žiadne široko záberové kosačky neboli použité - kosilo sa krovinorezmi, kde je použitie krycej plachty možné a žiadúce.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania