Námestie SNP-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Tomas 15. júla 2019

Možnosť napiť sa vody v strede námestia je super. Ale okolie fontánky - kanál kde odteká voda + kamenné stojany by si zaslúžili trochu vyčistiť, aby sa človeku nedvíhal žalúdok, keď sa chce napiť.
Je to vcentre kde okrem domácich chodia aj všetci turisti.

15. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Pitné fontány vlastní a prevádzkuje Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a. s.
16. júl 2019

Jozef

To zodpovedný pracovnik mesta sa nebude ani unúvať kontaktovať Stredoslovenskú vodárenskú prevádzkovú spoločnosť? Keď takúto inštitúciu kontaktuje mesto má to inú váhu ako keď tak urobí občan.
Daňoví poplatníci opäť ďakujú za ochotu mesta.
16. júl 2019

Odkazprestarostu.sk

Ohľadom podnetu bola oslovená Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť, a. s..

Admin OpS
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Vyjadrenie od Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť:

K podnetu uvádzame nasledovné stanovisko.

Po preverení situácie predmetnej fontány, vzhľadom k technickému stavu mechanizmu otvárania/zatvárania vody - chýbajúca kľuka/páka, bola dodávateľom vody fontánka odstavená od prevádzkovania. Odstavenie sa vykonalo formou uzatvorenia príslušného zemného ventilu. Vzhľadom k predpokladanému veku fontánky, jej technickému stavu a nemožnosti jednoduchej opravy, ako aj potreby vyjasnenia vlastníckeho vzťahu k nej, bol rozpracovaný návrh ohľadom možnosti novej fontánky, čo sa však už nedá v tomto roku očakávať. Veríme, že v budúcom období sa podarí navrátiť pitnú vodu občanom a návštevníkom Banskej Bystrice.
02. september 2019

Tomáš Hricišin

Toto je mozne asi len na Slovensku. :(
Cielom tohto podnetu nebolo vypnut fontanu a zneprijemnit tak zivot obyvatelom Bystrice pocas horucich letnych dni ale len vycistit ju a jej okolie.
Cakal som, ze mesto resp. SvPS objednaju firmu, ktora za 200 eur pride a vicisti podstavce od vodneho kamena a mriezku od machu. Nic viac.
26. september 2022

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Vyzerá to rovnako ako v roku 2019.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania