Plné odpadkové kontajnery na recyklovaný zber

Zodpovednosť za riešenie: Borský Svätý Jur

Vyriešený
meno
Bibiana OARBA 31. mája 2015

Chcela by som upozorniť na preplnené kontajnery a neporiadok okolo nich. Je to zlá vizitka našich obyvateľov a je smutné, že ku kontajnerom skladajú odpad, ktorý nie je určený na recykláciu.

12. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Separovaný odpad spoločnosť .A.S.A. SLOVENSKO spol. s r.o. vyváža v pravidelných intervaloch. Nevieme ovplyvniť vynášanie odpadu občanmi do kontajnerov. Nakoľko 4 nádoby na separovaný odpad zhoreli, odpad sa na tomto stojisku hromadí. Pracovníci obce však každý deň odpad z tohto miesta odvážajú.

Anna Kratochvílová
starostka obce
17. jún 2015

Peter Holúbek

Je potrebne doplnit kontajnery, aby mali obcania kam odnasat separovany odpad a neboli demotivovani hromadiacim sa odpadom okolo kontajnerov. Pracovnikom OU by tym odpadla starost odvazat takyto odpad.
10. júl 2015

Juran

Ako možno vidieť na tejto fotografii https://www.facebook.com/photo.php?fbid=950858371612093&set=o.462499487212914&type=1&theater problém neustále pretrváva.
Kapacita či počet kontajnerov je nedostačujúci a tvrdenie o "dennom vyvážaní odpadu" sa nestretá s realitou, ale skôr slúži k alibistickému vybaveniu ďalšej administratívy na stole bez reálneho impaktu na dianie v obci.

Podnet nie je v žiadnom prípade "vyriešený".
20. júl 2015

Odpoveď samosprávy

T.č. je obec v rokovaní so spoločnosťou .A.S.A. SLOVENSKO spol. s r.o. ohľadom doplnenia starších kontajnerov na separovaný odpad, nakoľko sa od 1.1.2016 mení Zákon o odpadoch a spoločnosť už nenakupuje nové nádoby na separovaný odpad. Cieľom nového zákona je úprava existujúcich a nastavenie nových pravidiel v odpadovom hospodárstve.
Obyvatelia obce boli vyzvaní miestnym rozhlasom, aby separovaný odpad umiestňovali na zberové miesto pri cintoríne.
Pri kontajneroch pri Jednote občania vyhadzujú aj komunálny odpad, ktorý na toto miesto nepatrí.
Pracovníci obce 1 x denne odpad z tohto miesta odvážajú.

Anna Kratochvílová
starostka obce

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania