Zaberanie parkovacích miest

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Peter 10. júna 2014

Na Vígľašskej 13 je firma Autofólie Bratislava, ktorá podľa mňa neoprávnene blokuje parkovacie miesta. Predchádzajúci podnikateľ tam mal dopravnú značku označujúcu vyhradené parkovanie.
Tento nový podnikateľ (od začiatku roka 2013) tam dlho nemal nič (foto 1), len stĺpik proti parkovaniu + ak tam niekto na niektorom mieste zaparkoval, tak ho vyháňal. Teraz nedávno pribudla zvislá značka s jednou ŠPZ (takže si zrejme za jedno miesto zaplatil), ale na zemi namaľoval kríž na vedľajšom parkovacom mieste a 3. miesto je naďalej neoznačené (foto 2).
Mohli by ste preveriť, ako je to s uvedenými parkovacími miestami, či za všetky 3 dotyčný podnikateľ platí, alebo 2 z nich blokuje protiprávne?

10. jún 2014

Hrubokrký Arogantný SUVčkár

jedno miesto respektovat a ostatne ignorovat. ak si nezaplatil, nema si co privlastnovat to, co je spolocne.
12. jún 2014

petrzalsky gafor

ved vyhradene je to s tym krizom, cize vsetko v poriadku nie?
12. jún 2014

Peter

v poriadku to nie je, lebo auto s ŠPZ uvedenou na zvislej značke parkuje nie na tom kríži, ale vedľa + podnikateľ si zaberá aj to tretie miesto + ak mu tam niekto zaparkuje, vyháňa ho odtiaľ, že to sú jeho vyhradené miesta
12. jún 2014

petrzalsky gafor

nikde nieje zakazane, ze ked mam vyhradene miesto, musim na nom aj parkovat... problem by nastal v momente, ak na vyhradenom mieste bude stat ine vozidlo. ostatne sme na slovenku, cize tu sa tym aj tak nikto nebude zapodievat.

rozhodne som zato, aby mestska cast kontrolovala, ci a ako su vyuzivane vyhradene parkvoacie miesta a prisne trestat, porusenie zmluvnych podmienok, ktorymi je aj to, ze by tam parkovalo ine vozidlo.
23. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
spoločnosť Autofólie na Vígľašskej ulici má vydané povolenie k vyhradeniu parkoviska pre jedno motorové vozidlo. Neoprávnene užívala 3 parkovacie miesta, na ktorých boli osadené parkovacie zábrany. Vyzvali sme ju k ich odstráneniu, dve parkovacie zábrany ihneď odstránila a jednu ponechala a súčasne požiadala o vyhradenie tohto miesta, kde zostala zábrana ešte osadená, z dôvodu zabezpečenia prístupu k prevádzke. Po vyznačení vyhradeného parkovacieho miesta mala spoločnosť ihneď zábranu odstrániť, čo nevykonala. Upozornili sme ju a stanovili lehotu na jej odstránenie. Vykonáme kontrolu a v prípade, že tak spoločnosť neurobí, začneme konanie o uložení pokuty za neoprávnené umiestnenie cestnej prekážky.

Mestská časť Bratislava-Petržalka
16. marec 2018

Peter

zábrana je stále neodstránená a na vyhradenom mieste sústavne parkujú iné autá - akú kontrolu ste za tie roky vykonali a koľko pokút uložili?
24. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ospravedlňujeme sa za dlhšiu nečinnosť pri riešení tohto podnetu. Aktuálne s kolegami a kolegyňami pracujeme aj na otváraní starších podnetov s cieľom vyriešiť čo možno najvyšší počet z nich. Najbližším krokom pri riešení tohto podnetu bude obhliadka miesta v teréne.

Vopred ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.

V prípade, že už podnet nie je aktuálny budeme veľmi vďační za prípadnú aktualizáciu podnetu a novú informáciu o stave.
Kto? Referát mobility
Kedy? 2023

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka
26. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení u našej pracovníčky, tieto miesta sú už voľné a daná spoločnosť bola zrušená.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania