Hálova - verejný poriadok pred pohostinstvom

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Anonym 25. októbra 2020

Dobrý deň,
boli by som radi, keby sa začala riešiť situácia s pohostinstvom Horizont na Hálovej 8-10. Kopec štamgastov celé dni združených pred pohostinstvom, bez rúšok, popíjajú pivo, fajčia, chrchlú, vykrikujú... nedodržiavajú odstupy ani náhodou a o počte max. 6 ľudí môžeme iba snívať. Máme plný byt cigaretového dymu a aj alkoholového zápachu.
Ďakujeme

25. október 2020

Nostra Damus

158 alebo 159
29. október 2020

Jerome

kto vobec povolil takúto krčmu pod bytmi, zrusiť!!
29. október 2020

Anonym

Jerome: Verte, že by to zaujímalo aj mňa, kto povolí takúto krčmu v paneláku priamo pod bytmi. V lete im hučí klíma, že sa trasie byt deň-noc, vonku fajčia ľudia po oknami a vykrikujú, v zime vnútri sledujú futbal aj po záverečnej, tak zase rachot... po desiatej sa otriasa panelák, lebo neviem, či tam čerpadlá púšťajú, či dverami trieskajú, či čo robia.
Nostra Damus: 158 a 159 pravidelne jazdia okolo a tvária sa, že to nevidia.
29. október 2020

Jerome

treba napisat starosti, ze krcma znizuje kvalitu byvania a dolsova žitia s otazkou, ci by on chel krcmu s tym vsetkym pod svojím bytom...nech to hygienici prehodnotia a zrusia prevadzku
29. október 2020

Jerome

starostovi - oprava

doslova

chcel
01. november 2020

Anonym

Uvidíme, verím, že to už konečne niekto začne riešiť. Počas zákazu vychádzania krásny kľud v byte, ticho, nič nehučalo, netriaslo sa, žiadny dym... zajtra sa zákaz ruší, krčma sa otvára a zase počujeme buchot zdola a trasie sa byt, lebo sa pripravujú - ťahajú sudy a pod. Niekto povie, že nie je nočný kľud, ale keď to človek dýcha a počúva neustále a oni ešte aj po 22-tej sa pripravujú na ďalší deň, tak už nervy pracujú.
05. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za Váš podnet. Preposielame vyjadrenie pracovníkov Referátu predbežnej právnej ochrany a podnikateľských činností: Nakoľko z daného podania je zrejmé, že neznámymi osobami dochádza k porušovaniu zákazu zhromažďovania a k nedodržiavaniu povinnosti nosenia rúšok, ide o kompetenciu polície (mestskej, prípadne PZ) k vykonaniu primeraného zákroku. Nepretržitá 24-hodinová služba je hliadkami Mestskej polície expozitúry Bratislava V zabezpečovaná prostredníctvom operačného strediska na telefónnom čísle +421 2 625 253 31, prípadne prostredníctvom čísla skráteného volania 159.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
05. november 2020

Anonym

Ďakujem, ale mestskú políciu som volala a povedali mi, že oni nič nemôžu, lebo štamgasti konzumovať vonku "na terase" môžu. Že nedodržiavajú ostatné nariadenia a znepríjemňujú neustále život ľuďom v bytoch nad krčmou hlukom, nadávkami, dymom a alkoholovým zápachom neriešia už vôbec. Rovnako samotná krčma - raz maľujú do tretej do rána a ťahajú tam stoly, druhýkrát o pol dvanástej v noci vyrážajú dvere, lebo im niekto zobral kľúče a oni sa potrebujú dostať k zásobám, každý deň po záverečnej robia neviem čo, ale trasie sa celý byt. Keď ich idem upozorniť, že im hučí celý deň klíma, tak prevádzkár sa na mňa osopí, že im nič nehučí (hoci čašníčka previnilo povie, že ona sa s tým snaží už pol hodinu niečo spraviť - takže sú si vedomý zlého technického stavu). Keď tam o jedenástej idem ich upozorniť, že už je nočný kľud a chlapi tam revú pri futbale, tak je zase zle. Ja si nemôžem vyvetrať vo vlastnom byte v lete ani v zime... nemôžem si prečítať v kľude knihu, lebo celý deň zdola hukot či už od technického zariadenia alebo do štamgastov... To mám každý deň 3x volať mestskú políciu? Fajčenie na verejnosti, pitie na verejnosti, nedodržiavanie protipandemických opatrení, nedodržiavanie nočného kľudu.
05. november 2020

Anonym

Ďakujem, ale mestskú políciu som volala a povedali mi, že oni nič nemôžu, lebo štamgasti konzumovať vonku "na terase" môžu. Že nedodržiavajú ostatné nariadenia a znepríjemňujú neustále život ľuďom v bytoch nad krčmou hlukom, nadávkami, dymom a alkoholovým zápachom neriešia už vôbec. Rovnako samotná krčma - raz maľujú do tretej do rána a ťahajú tam stoly, druhýkrát o pol dvanástej v noci vyrážajú dvere, lebo im niekto zobral kľúče a oni sa potrebujú dostať k zásobám, každý deň po záverečnej robia neviem čo, ale trasie sa celý byt. Keď ich idem upozorniť, že im hučí celý deň klíma, tak prevádzkár sa na mňa osopí, že im nič nehučí (hoci čašníčka previnilo povie, že ona sa s tým snaží už pol hodinu niečo spraviť - takže sú si vedomí zlého technického stavu). Keď tam o jedenástej idem ich upozorniť, že už je nočný kľud a chlapi tam revú pri futbale, tak je zase zle. Ja si nemôžem vyvetrať vo vlastnom byte v lete ani v zime... nemôžem si prečítať v kľude knihu, lebo celý deň zdola hukot či už od technického zariadenia alebo do štamgastov... To mám každý deň 3x volať mestskú políciu? Fajčenie na verejnosti, pitie na verejnosti, nedodržiavanie protipandemických opatrení, nedodržiavanie nočného kľudu.
06. júl 2022

Martin Uváček

Aktuálne už kie sú žiadne obmedzenia združovania sa. Je ešte podnet aktuálny? Fotka je z dneska.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania