Čudná stavba na Kramároch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
František Ivanič 20. júla 2011

Vážený pán starosta,

Rád by som Vás poprosil o Váš názor na riešenie problému prezentovanom v reportáži "Na Kramároch medzi dvoma domami vyrastá čudná stavba", ktorá bola odvysielaná v hlavnom spravodajstve Televíznych novín Markíza dňa 16. júla 2011 (link: http://bit.ly/qT9ph0)

Dole pripájam 4 fotografie, ktoré dokumentujú doterajší priebeh stavby.

1. fotka - nafotená 24 Januára 2011 (čo je po uplynutí platnosti stavebného povolenia ÚKaSP-2008-07/2031-R-KHA, ktoré bolo vydané 7 apríla 2008 bez prizvania susedov). Fotografia jednoznačne dokumentuje, že stavba v tom čase ešte nebola zahájená.

2. fotka - nafotená 18. mája 2011, keď stavbári začali rozoberať starý skleník, na mieste ktorého má vyrásť nepovolená stavba.

3. fotka 080 - taktiež nafotená 18 mája 2011, dokumentujúca začiatok stavby.

4. fotka 083 - nafotená 7 júna 2011, keď stavbári prekladali stavebný materiál ponad náš dvor bez akéhokoľvek povolenia, až kým ich polícia nezastavila.

Samozrejme, že všetky fotky sú nasnímané digitálnym fotoaparátom, ktorý zaznamenal presný dátum a čas vytvorenia snímok.

K tejto problematike sme zaslali od 19. mája 2011 už 6 žiadostí o potvrdenie neplatnosti horeuvedeného stavebného povolenia. Do dnešného dňa sme nedostali žiadnu písomnú odpoveď, ako stavebný úrad vo veci koná. Preto by som Vás chcel poprosiť o písomné vyjadrenie k riešeniu tohto prípadu.

Ďakujem a ostávam s pozdravom,

Ivanič

21. júl 2011

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

ďakujeme za váš podnet. V súčasnosti sa celou záležitosťou zaoberá Okresná prokuratúra Bratislava III v súčinnosti so stavebným úradom MÚ Bratislava - Nové Mesto. Na podnet obyvateľov vykonal stavebný úrad na stavbe štátny stavebný dohľad a vyžiadal si od stavebníka potrebné doklady, na základe ktorých stavebný úrad zistí, či sa so stavbou začalo v dobe platnosti stavebného povolenia.

Stavebné povolenie bolo vydané v roku 2008 a stavebník mohol začať uskutočňovať stavebné práce v lehote do 2 rokov odo dňa nadobudnutia právoplatnosti stavebného povolenia. Zároveň stavebný úrad vyzval stavebníka na zastavenie všetkých stavebných prác až do jednoznačného vyhodnotenia podkladov.

S pozdravom

Marek Tettinger
hovorca BANM
23. september 2011

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

stavebný úrad MČ Bratislava - Nové Mesto pri preskúmaní predložených dokladov konštatoval, že stavebné práce na stavbe rodinného domu boli začaté po vypršaní platnosti stavebného povolenia.

Vyzvali sme preto stavebníka, aby nepokračoval v stavebných prácach, ten tak urobil. Po podaní námietky zo strany stavebníka vec rieši Krajský stavebný úrad. V tejto chvíli čakáme na jeho rozhodnutie. Vec popri tom naďalej rieši Okresná prokuratúra Bratislava III.

S pozdravom
Marek Tettinger hovorca BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania