Elektrárenká-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený

Obrovska cierna skladka komunalneho, stavebneho a tiez rôzneho nebezpecneho odpadu (oleje, elektronika). Vzhladom na rozsah by mala samospráva zvazit aj oslovenie enviro policie.

03. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnetom sa zaoberá oddelenie verejného poriadku.

Kancelária starostu
07. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania na mieste prebehla kontrola a následne bolo zaslané oznámenie na Okresný úrad Bratislava - odbor Starostlivosti o ŽP o uložení odpadu. Pozemok je v súkromnom vlastníctve. Majiteľ pozemku dostal opakovanú výzvu na zabezpečenie starostlivosti o pozemok v zmysle príslušných VZN a zákonov, pričom sme im opäť v tejto súvislosti odporúčali pozemok oplotiť. V zmysle záznamu a fotodokumentácie sa tu opakovane nachádza odpad značného rozsahu, vrátane elektroodpadu, stavebného odpadu a pneumatík. V prípade, že sa podozrenie potvrdí, môže orgán štátnej správy odpadového hospodárstva (OU v Bratislave) v rozhodnutí o uložení pokuty povinnému súčasne uložiť, aby v určenej lehote vykonal opatrenia na nápravu následkov protiprávneho konania, za ktoré mu bola uložená pokuta.

Kancelária starostu
14. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie z oddelenia životného prostredia by som Vás chcela informovať o odstránení zmesového a drobného stavebného odpadu EKO podnikom VPS. Odstránenie ostatného odpadu má zabezpečiť Okresný úrad v súlade so zákonom o odpadoch.

Týmto je za MČ BANM podnet vyriešený. Na zvyšný odpad bola postúpená zodpovednosť za riešenie na Okresný úrad Bratislava.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania