Bystrická-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Iné

V riešení
meno
Tatiana Tomková 09. decembra 2020

Dobry den,
oblast, ktora sa vola Kolonia v Devinskej Novej Vsi je oznacena ako obytna zona. Konkretne Bystricka ulica 40-44 konci ako slepa ulica, na ktoru je napojena polna cesta, ktora vyustuje na komunikaciu hned vedla VW. Pocas konca zmeny auta pracovnikov VW si obchadzaju zapchy cez polnu cestu a vchadzaju do nasej obytnej zony. Kedze polna cesta nie je oficialna na zaciatku cesty nie je osadena ani znacka obytnej zony a teda auta prekracuju rychlost (vlastne bez porusenia predpisov). Kedze polna cesta nie je spevnena zaroven zanasaju necistotu na spevnenu komunikaciu a zvysuju tak prasnost. Preto by sme navrhovali, aby tato cesta bola zahradena a bol tak znemozneny prejazd aut cez obytnu zonu skor ako nejake dieta v rychlosti prejde auto. Vdaka

09. december 2020

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

podnet bol poslaný samospráve.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
25. december 2020

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

podnet bol opätovne poslaný samospráve.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
28. február 2021

Odpoveď samosprávy

Pekný deň
Podnet sme predložili na prerokovanie Komisii na ochranu verejného poriadku, dopravy a parkovacej politiky.

Ing. Helena Jankovičová Kováčová
Vedúca oddelenia IT, MČ Ba-DNV
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Informácia MÚ:
Uzavretie poľnej cesty, v tomto prípade účelovej komunikácie vo vlastníctve SPF nie je možné, komunikácia slúži ako prístup k priľahlým pozemkom. Tvorí prepojenie s Bystrickou ul. a v návrhu územného plánu sa uvažuje s jej rozšírením a technickým dobudovaním.

KVPDPP sa situáciou bude zaoberať a odporučí možné návrhy riešenia.

Katarína Macáková
odd. VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
23. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Krajský dopravný inšpektorát krajského riaditeľstva
policajného zboru v Bratislave a Mestská polícia hlavného mesta Bratislava
23. marec 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Iné
23. marec 2021

Silvia Vilhanová

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný na Krajský dopravný inšpektorát Bratislava.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])
24. apríl 2021

Ivana Böhm

Opätovne dôrazne žiadam riešiť situáciu na Bystrickej ulici, ktorá je pri prechode na poľnú cestu smerujúcu k VW označená ako slepá ulica. Opakovane po skončení smeny vo VW tadiaľ smerom od poľnej cesty vysokou rýchlosľou precházajú autá. Smerom od poľnej cesty chýba označenie obytná zóna, preto autá idú často aj rýchlosťou viac ako 50 km/h. Osobne som včera po skončení smeny medzi 14:15 a 14:30 napočítala 47 automobilov a bola som svedkom nebezpečnej kolíznej situácie s dieťaťom na kolobežke. Situácia je neúnosná a dlhodobo neriešená. Pritom riešenie je naozaj jednoduché a lacné, stačí osadiť značku prejazd zakázaný smerom od VW, taktiež označiť obytnú zónu a zopár krát postaviť hliadku polície na našu ulicu.Týmto neobmedíme prístup majiteľom k ich pozemkom, na čo sa dlhodobo vyhovara MU
25. apríl 2021

Silvia Vilhanová

Dobrý deň, pani Ivana.

Ako ste sa dočítali vyššie, plánuje sa táto cesta rozšíriť a technicky dobudovať, takže z nej bude pravdepodobne plnohodnotná cesta (a možno tá značka - slepá ulica - onedlho zmizne).

Keďže samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je Krajský dopravný inšpektorát Bratislava, podnet nebude vyriešený (inšpektorát nereaguje na podnety z Odkazu pre starostu).

Máte teda možnosť buď sa obrátiť sama na inšpektorát, kde opíšete tento stav a čo žiadate, alebo - možno jednoduchšie - keď bude mať Komisia na ochranu verejného poriadku, dopravy a parkovacej politiky verejné zasadanie, príďte tam a predneste svoj protest. Ak by sa vás zozbieralo viac, bude to mať aj väčšiu váhu.

S pozdravom,

Silvia Vilhanová,
admin pre DNV
([email protected])

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania