Zlomený konár stromu pri ihrisku na Levárskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Marta 28. decembra 2020

Dobrý deň, prosíme o spílenie nalomeného konára na "krivom strome" (na bývalom detskom ihrisku), ktorý slúži deťom na trénovanie lozenia...

14. január 2021

Marta

Dobrý deň,
prečo sa nedá ten konár odpíliť? Dúfam, že nespadne nejakému dieťaťu na hlavu!...
27. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet.
Stromy neslúžia na lezenie, na to je detské ihrisko. Rodičia musia mať svoje deti pod kontrolou. Daná drevina inak nepredstavuje nebezpečenstvo aj keď je naklonená. Nakoľko daný pozemok je súkromným vlastníctvom podľa katastra, o potrebe úpravy dreviny bude informovaný majiteľ pozemku.

Oddelenie dopravy a ŽP
MiU MČ Bratislava - Karlova Ves
22. marec 2021

Marta

Dobrý deň,
a je to vybavené ! aj keď podľa vašej odpovede "Daná drevina inak nepredstavuje nebezpečenstvo" bol strom "priateľ detí" celý spílený :( Mali by ste vidieť smútok v očiach detí, keď to videli:( Mne vybehli slzy do očí, keď deti zbierali piliny pod pňom a robili stromčeku "cintorín" :( Smutné, a smutné je celé to bývalé detské ihrisko plné pňov po spílených stromoch (viď prílohu).
Píšete v odpovedi, že na lezenie je detské ihrisko, ale to ktoré je kúsok vyššie je skôr pre malé deti, tak do 5 rokov. Prečo sa nedá tento priestor väčším deťom. Boli tu väčšie preliezky aj vyššia šmyklavka, ale tie MÚ dal spíliť tiež, lebo tie už tiež mali svojich 50 rokov! Ale bez náhrady! Teraz tu vidím, že deti lozia na vysoké stromy, vešajú si na ne hojdačky... Určite to nie je bezpečnejšie ako ten nízky obľúbený krivý strom, ktorý ste dali spíliť... za toto vám neďakujem.
23. marec 2021

Marta

Podnet bol označený ako "UZAVRETÝ" s týmto oddôvodnením:
• Podnet bol vyriešený, avšak bez zásahu samosprávy. Vyriešil ho čas (napr. zmena počasia), alebo iný subjekt (napr. dobrovoľníci).
• Samospráva nesúhlasí s riešením navrhovaným zadávateľom podnetu a k tomuto rozhodnutiu uviedla zrozumiteľné argumenty.
- nehnevajte sa oddôvodnenie je dosť alibistické a s prepáčením hlúpe
- mohli by sme sa aspoň dozvedieť čo sa plánuje na tomto "súkromnom" pozemku okrem výrubu stromov? a zlikvidovania detského ihriska?
24. marec 2021

Admin KV

Dobrý deň,
statusy podnetov neurčuje samospráva, ale administrátori portálu Odkaz pre starostu. Spílením stromu sa stal podnet neaktuálny, takže do úvahy prichádzali statusy "Vyriešený" a "Uzavretý". Keďže z Vašich príspevkov vyplýva, že so spôsobom vyriešenia podnetu ste neboli spokojná, vybral som status "Uzavretý", ktorý nie je pozitívnym ohodnotením vyriešenia podnetu.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania