Stromy zatieňujúce byt na Levárskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Zetuzeta Mikletič 12. júna 2017

Ked sa este za totality stavali v Karlovke panelaky, tak nebohy muz mojej susedy svojvolne nasadil pod balkon stromy.. roky idu dalej a ja kvoli stromu musim svietit aj cez den.. pozemok pod domom nepatri vraj ani domu, ani spomenutej susede, tak sa chcem opytat..
- koho kontaktovat vo veci spilenia vrchnej casti stromu?
- ci to mam riesit na vlasty trikot?
Vdaka za odpoved.

13. jún 2017

Tomáš

Len pre Vasu info stromy zrezavat na "vlastny trikot" Vam neodporucam, moze to vyjst pekne draho. Mozte byt rada, ze tam mate aspon strom a nezizaju vam na balkon z toho baraku oproti. Tych stromov medzi panelakmi je aj tak dost malo, a podla mojho nazoru by bolo lepsie dalsie vysadit a Vy chcete este zrezavat?
P.S. tu lokalitu aj ten strom poznam velmi dobre, byvam hned na vedlajsej ulici a stromov pred balkonmi tam je tiez zopar.
13. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vo veci Vami požadovaného devastačného orezu dreviny Vám nemôžeme vyhovieť. Šlo by o porušenie zákona o ochrane prírody a krajiny, z čoho hrozí sankcia do výšky spoločenskej hodnoty dreviny.
Pokiaľ Vám strom napriek tomu prekáža, môžete požiadať o súhlas na výrub dreviny oficiálnou žiadosťou dostupnou na na stránke
http://www.karlovaves.sk/ziadost-o-vyrub-dreviny-na-sukromnom-pozemku/
so všetkými uvedenými prílohami a zaplateným správnym poplatkom ju doručte /doneste na miestny úrad Karlova Ves a prebehne správne konanie.

Ďakujeme za pochopenie.

Ing. Lucia Ličková
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad, Bratislava - Karlova Ves
14. jún 2017

Zetuzeta Mikletič

Mne nejde o to ten strom zrubat cely.. a na to, ze som proti zeleni reagujem len tym, ze som z ulice jedina, co ziadala nahradu za masívne vyrubane stromy spolocnostou SPP. ..ja len chcem ten strom nechat spilit zvrchu, aby konare nebuchali do plechove balkona, poulicnej lampy a aby sa mi uz aj tak tmavy byt (situovaný na sever) trocha presvetlil.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania