Parkovanie na chodniku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Roman Delikát 09. júla 2014

Na krizovatke Trnavska - Tomasikova sa parkuje z dovodu nedostatku parkovacich miest parkuju auta na chodniku popri dome. Okrem toho auta parkuju priamo pred novinovym stankom na priestore ku prechodom pre chodcov, medzi autami treba doslova niekedy kluckovat. To, ze tam tie auta vchadzaju obcas aj proti predpisom a odbocuju aj tam kde nemaju, netreba snad dodavat. Vznikaju tu kolizne situacie, ked auta kluckuju pomedzi chodcov. Aut pribuda a preto sa jazdi aj cez travnik, ked zaprsi, resp. je mokro, tak to vyzera podobne...krasne vsak?

Viem, ze s parkovanim je problem, ale malo by sa to nejakym sposobom trochu regulovat.

09. júl 2014

Odkaz pre starostu

Chvalim podnet - minule som tadial prechadzal a v duchu som nadaval na tie plechovky stojace na chodniku. Takze ctena samosprava - osadit stlpiky!
31. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie.
V lokalite križovatky Tomášikova - Trnavská, kde parkujúce autá poškodzujú trávnik osadíme zábrany proti parkovaniu.

kancelária starostu
05. jún 2015

Iveta Kurcikova

Po roku sa situacia vobec nezlepsila, uz parkuju aj pre prechodom pre chodcov. Minule tam nemala kam poriadne vojst ani zachranka, ktora isla k budove.
06. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na trávniku sme umiestnili zábrany. K parkovaniu na chodníku uvádzame, že v prvom rade táto situácia je spôsobená zlým zákonom, ktorý umožňuje parkovať na chodníku a ktorý môžu zmeniť len poslanci Národnej rady SR. Nezdá sa nám zmysluplné a ani prakticky realizovateľné dať zábradlia a kolíky na všetky chodníky kde parkujú nedisciplinovaní vodiči.
Osádzanie stlpikov na všetkých miestach, kde vodiči nerešpektujú dopravné predpisy, nie je systémovým opatrením, v takýchto prípadoch naozaj je potrebné volať políciu.

kancelária starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania