Furmanská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený
meno
Martin 17. januára 2021

Na Furmantskej 4 (ak ma neklame google) dlhodobo parkuje jazdene auto modrej farby bez platnej TP a EK a bez SPZ. Zatial to vypada tak, ze majitel sa snazi provizorne opravit okno na vodicovych dverach.

28. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin,
ďakujeme za Váš podnet a upozornenie na dlhodobo odstavené tmavomodré vozidlo (značky Opel) bez EČV na Furmanskej ulici, bez platnej technickej a emisnej kontroly s rozbitým, polepeným predným oknom na strane vodiča. Podnet sme zaevidovali a je v riešení. Majiteľa vozidla bez EČV nie je možné zistiť ani prostredníctvom Mestskej polície. Je však vypracovaná výzva na odstránenie vozidla, ktorá bude v najbližších dňoch umiestnená na vozidle s lehotou na odstránenie 60 dní.
Po márnom uplynutí lehoty nasleduje v rámci procesných úkonov odtiahnutie vozidla zmluvným partnerom mestskej časti. Aktuálne má však zmluvný partner vyčerpanú skladovaciu kapacitu, pričom ako dôvod uvádza skutočnosť, že príslušný odbor okresného úradu, nevydáva v zákonných lehotách rozhodnutia v uvedenej veci, na základe ktorých je možné s motorovým vozidlom nakladať v zmysle zákona.
Situácia bola preverovaná aj v iných mestských častiach (a to aj v prípadoch iných poskytovateľov tejto služby) a je analogická. Napriek spomínaným skutočnostiam mestská časť vyvíja zvýšené úsilie na reálne riešenie veci a štandardizácii postupov, ktorými sú odtiahnutie vozidla na záchytné miesto, a následné konanie na správnom orgáne vedúce (ako k jednému z možných riešení) k jeho konečnej likvidácii.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
22. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, p. Martin,
majiteľ vozidla ma po vylepení výzvy na vozidlo dňa 3.2.2021 kontaktoval telefonicky a v lehote vozidlo odstránil. Obhliadka bola vykonaná dňa 2.3.2021 a vozidlo sa tam už nenachádzalo.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania