Furmanská-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo bez EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Lamač

Vyriešený
meno
Martin 17. januára 2021

Na Furmantskej 7 je dlhodobo odstaveny jazdeny Citroen tmavej farby. Pomaly je uz zarasteny krovim a stromami. Inak tato ulica je priam vizitka pristupu danej mestskej casti, len skoda ze nie na ukazanie turistom. Inak paradoxne na jej koncu pri domove socialnych sluzieb a ubytovni je poriadok a cisto.

26. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

toto vozidlo evidujeme ešte od 8/2019, v 9/2019 bol prostredníctvom Mestskej polície na základe iniciatívy mestskej časti identifikovaný vlastník vozidla, ktorému bola dňa 13.09.2019 zaslaná „Výzva na odstránenie vozidla“, vlastník vozidla si ju prevzal dňa 16.09.2019. Zároveň bola 13.09.2019 vylepená výzva aj na samotné motorové vozidlo, pričom 60 dňová lehota na jeho odstránenie uplynula dňa 11.11.2019. Po márnom uplynutí lehoty nasleduje v rámci procesných úkonov odtiahnutie vozidla zmluvným partnerom mestskej časti. Aktuálne má však zmluvný partner vyčerpanú skladovaciu kapacitu, pričom ako dôvod uvádza skutočnosť, že príslušný odbor okresného úradu, nevydáva v zákonných lehotách rozhodnutia v uvedenej veci, na základe ktorých je možné s motorovým vozidlom nakladať v zmysle zákona.

Situácia bola preverovaná aj v iných mestských častiach (a to aj v prípadoch iných poskytovateľov tejto služby) a je analogická. Napriek spomínaným skutočnostiam mestská časť vyvíja zvýšené úsilie na reálne riešenie veci a štandardizácii postupov, ktorými sú odtiahnutie vozidla na záchytné miesto, a následné konanie na správnom orgáne vedúce (ako k jednému z možných riešení) k jeho konečnej likvidácii.

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač
02. apríl 2021

Martin

Vozidlo bolo odstránené. Vďaka spolupráci s MÚ Lamač (p.Magáthovou) a vlastníkom vozidla.
02. apríl 2021

Martin

Podnet je vyriešený, miesto uvoľnené.
07. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Martin,

ďakujem za spoluprácu!

Magáthová, SROKS, MÚ MČ BA - Lamač

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania