Kafendova-parkovanie-problémové


Uzavretý

Neustále porušovanie zákona na parkovisku s predpísaným spôsobom státia vozidiel. Vozidlá parkujúce v strede parkoviska blokujú prejazd vozidlám OLO - nemožno odbočiť - vytočiť sa v zákrute , ohrozujú bezpečnosť prejazdu napr. Hasičskej techniky . Občas je problém vyparkovat dlhšie vozidlo z vyznačené parkovacieho boxu. Výsledok je vidieť na foto - 2x vynechaný cyklus odvozu odpadu. V podstate sa jedná o recidívu skupiny vodičov. Navrhujem : Vyznačenie žltou kľukatou čiarou a častá kontrola Msp.

08. február 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Na predmetnom parkovisku je dopravnou značkou prikázané kolmé parkovanie a preto je v rozpore s dopravnými predpismi, aby vodiči parkovali v strede parkoviska.

Podnet preto preposielame na Mestskú políciu s prosbou, aby miesto aspoň nepravidelne navštevovali a riešili dopravné priestupky páchané na tomto parkovisku.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
08. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
09. február 2021

Pavel

Opäť to iste vozidlo ktoré sa zvyčajne nepohne až do piatku. Komplet v križovatke.
09. február 2021

Martin

Veď to hodilo na MsP. Zavolajte 159 a uvidíte. Možno vyriešia.
09. február 2021

Pavel

Práve odišli - ako to vyriešili neviem. Volávame ich pravidelne ale začneme na dennej báze kým to nezačnú riešiť minimálne predvolaním a následnou vysokou pokutou , papučou , pokutou na mieste alebo pripadne odťahom vozidla ( ak tvorí prekážku ako v poslednom príspevku tj. nedodržanie 5m od hranice križovatky ) sa nič nezmení . Je to skupina vodičov ktorá parkuje týmto spôsobom aj keď tam v čase snímky bolo 7 parkovacích miest.
10. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP BA boli o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby popri plnení ďalších služobných úloh zamerali svoju činnosť aj na riešenie tohto problému v tejto lokalite.
MsP nemá dostatočné kapacitné možnosti k okamžitému eliminovaniu všetkých protiprávnych konaní páchaných na verejných priestranstvách. Daný stav jej neumožňuje nepretržitý dohľad nad všetkými kritickými miestami.
Aj napriek tomu je potrebné v prípade, ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.
Ďakujeme za podnet.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania