Topoľčianska - problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Niekto si svojvolne zabral parkovacie miesto, ktore je este aj zle oznacene, nakolko nikto kto uspesne presiel autoskolou by takto neriskoval odtiahnutie vlastneho vozidla :) ziadam teda napravu a dotycneho o preskusanie z dopravnych predpisov.

16. február 2021

JanaH

ze vyhradene parkovanie pre NEZNAMU osobu ,kde sa zaroven nemoze ani zastavit :)))))))
to je fakt gool
16. február 2021

Michal

Parkuje tam toto vozidlo.
17. február 2021

Michal K.

zavolajte MsP, pretoze auto stoji na zakaze. je ta divna znacka tam vobec legalne?
04. marec 2021

Michal

Treba si uvedomit, ze od minuleho roka plati novy sposob oznacovania vyhradenych miest. T.j. toto znacenie je spravne, ale musi obsahovat aj ECV. https://www.ruzinov.sk/sk/aktuality/view/nove-oznacovanie-parkovania
08. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, možnosti riešenia preveríme u príslušného pracovníka MÚ.

Ing. Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Bratislava-Petržalka
08. marec 2021

Michal

Ano, medzicasom som pozrel novu vyhlasku (a pride mi to znacenie aj tak dost nelogicke a zbytocne matuce), ale parkovacie miesto aj tak 1) nema dodatkovu tabulu s ECV 2) ma modre vodorovne DZ, cize bud si ho dotycny neoznacil poriadne, alebo si ho svojvolne zabral a len tam osadil znacku s tym ze mu to mozno prejde.

Navyse, pokial viem, modre zony mali prist s redukciou vyhradenych parkovacich miest, pride mi preto nelogicke rusit cerstvo vytvorene modre miesto kvoli vyhradenemu parkovaniu.
08. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
áno, po novelizácii vyhlášky o dopravnom značení z 1.4.2020 je toto nový spôsob označovania vyhradeného parkovania pre vozidlá ŤZP osoby. Odborníci z ministerstva sa rozhodli, že treba zosúladiť dopravné značenie s EÚ a preto je to takto. Po konzuláciách s KDI a dopravnou komisiou, nebude na dodatkovej tabuli uvádzané EČV. Vozidlo parkujúce na takomto mieste musí byť ale na palubnej doske označené kartičkou s číslom parkovacieho miesta a rozhodnutím prílušného oddelenia MÚ.
Vodorovné dopravné značenie bude na dané miesto namaľované v čase, kedy to poveternostné podmienky dovolia.

Ivan Lučanič
poverený vedením referátu mobility
29. máj 2022

Jano - Star9H6j

Podnet možno uzavrieť - parkovacie miesto TZP je vyznacene "spravnym" sposobom, a nejedna sa o nelegalne zabraté miesto.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania