Štefana Králika-Dopravné značenie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

Uzavretý
meno
Peter 18. februára 2021

Na parkovisku pred domom č.8 na ul. Štefana Králika je dopravná značka -zákaz zastavenia- s dodatkovou značkou -vyhradené parkovanie.
Nie je jasné pre koho je parkovanie vyhradené, skôr to vyzerá, akoby si niekto svojvoľne obsadil parkovacie miesto a svojvoľne osadil uvedenú dopravnú značku. Prosím o overenie oprávnenosti uvedenej dopravnej značky, poprípade zjednanie nápravy. Ďakujem. Peter.

18. február 2021

JmR

Platí nová vyhláška MV o dopravnom značení č. 30/2020, takéto značenie je v poriadku a v súlade s novou vyhláškou. Dopravné značenie sa vykonáva postupne a počas prechodného obdobia platí starý aj nový spôsob označovania - v tomto prípade vyhradeného parkovania.
22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet,
pripájame sa k vyššie uvedenému názoru a potvrdzujeme, že dňa 1.4.2020 nadobudla účinnosť Vyhláška MV č. 30/2020 o dopravnom značení. Predmetné dopravné značenie je v súlade s novou vyhláškou a bolo povolené i osadené po nadobudnutí účinnosti tejto vyhlášky. Povoleniu predchádzalo určenie dopravného značenia Hlavným mestom so súhlasom krajského dopravného inšpektorátu. Cca ešte 1 rok bude platiť prechodné obdobie a bude možné označenie vyhradených parkovacích miest oboma spôsobmi.

Katarína Macáková
odd. VDŽP
MÚ MČ Bratislava-Devínska Nová Ves
22. február 2021

Marek

Zaujimavé, že tam nikdy žiadne vyhradené miesto nebolo. A toto vzniklo tak, že ráno tam žiadna značka nebola a poobede už áno.? To si každý.kto ma nárok na vyhradené parkovacie miesto vyberie miesto aké sa mu zapáči? Aj keď v okolí su nebsadené miesta pre invalidov? Zaujímavé je, že tam stávaju rozne autá a ani jedno z nich nema za oknom povrdenie o možnosti vyhradeného parkovania. Vyhradené parkovacie miesto by malo byť vyznačené aj na zemi.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania