Hnilecká-detské ihrisko-venčenie psov


Uzavretý
meno
Henrieta 22. februára 2021

Dobry den prajem, z vencenia psov na detskych ihriskach sa uz stava narodny sport a majitelia psov ignoruju vsetky nariadenia. Psi milacikovia su mili, ale neptria na ihrisko a vonkoncom nie na uzavrete. Slubovali ste podporu kontroly mestskej policie.
Dakujeme

22. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,

ďakujeme Vám za podnet. Vzniknutá situácia nás mrzí, je to hlavne o zodpovednosti majiteľov psov. Podľa § 4 Všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2015 mestskej časti Bratislava-Vrakuňa zo dňa 28.4.2015 o podmienkach držania psov na území mestskej časti Bratislava-Vrakuňa (ďalej len "VZN") sa zakazuje voľný pohyb psov na verejných priestranstvách (okrem priestranstiev na to určených), a vstup so psom sa zakazuje aj na detské ihriská a pieskoviská. Za psa vždy zodpovedá držiteľ alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad. Vodenie psa sa podľa § 3 "VZN" riadi Všeobecne záväzným nariadením hl. m. SR BA č. 6/2003 z 11. decembra 2003, ktorým sa upravujú podmienky vodenia psov na území hl. m. SR BA. Kontrolu dodržiavania týchto nariadení vykonáva Mestská polícia. Ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, odporúčame ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. MČ vyvíja aktivitu a oboznamuje občanov o povinnostiach, ktoré im ako majiteľom psíkov vychádzajú zo zákona a z príslušných VZN. Mestská polícia bola oboznámená a požiadali sme ju o vykonávanie kontrolnej činnosti.

S prianím pekného dňa
Kto? Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy

Mgr. Rastislava Mihóková
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Vrakuňa
22. február 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
23. február 2021

Henka

Dobry den prajem,
kontrolou a pokutovanim, by MC zarobila slusne peniaze.
Kedze v sucasnej dobe stale pocuvame len o vypadkoch prijmov koli korona krize.
Ti ktori po psoch nezbieraju, alebo chodia na detske ihriska je neskutocne vela.
Preco sa nezamyslite na takouto moznostou.
Stacilo by mesiac-dva a ludia by si velmi rychlo rozmysleli, ci budu porusovat nariadenia paragrafov, ktorymi nas vzdy odbijete.
Ked ich slusne clovek poziada, aby opustili ihrisko, tak na prostest este naschval tam zacne pan trenovat psa a nechavat ho aportovat a pani so psikom sa osoci.
Ved to je neskutocne, ale evidentne mozne pri sucasnej ignoracii a nerieseni tohto uz zavazneho problemu.
24. február 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci MsP sú o tomto probléme vyrozumení a inštruovaní, aby počas výkonu služby riešili túto situáciu a zabezpečili zákonný stav.

Bc. Marcela Ťarcha
25. február 2021

Henka

Dobry den prajem, problem nepovazujem za vyrieseny, ked danych ludi vidavam kazdy den na tom ihrisku. Aj naobed a v poobednajsich hodinach.
Dakujem.
25. február 2021

Michal K.

vyrieseny podnet? to je vtip? psickari su na kazdom ihrisku, aj ked je tam obrovska tabula. MsP kasle na vsetko, pokial ich priamo nezavolate kazdy den. teraz po tam, ako boli vyrozumeni a instruovani, pridu raz, maximalne dva krat, a viac nie ...
25. február 2021

Henka

Davam za pravdu p. Michalovi a dakujem za podporu.
Je to tak, na problem so psami som upozornovala niekolko krat, no ziadna zmena.
Vzdy len odpoved, ze je to na zodpovednosti majitela.

O akej zodpovednosti je tu rec? Takto to predsa fungovat nikdy nebude.

Vyvesene tabule su aj tak dolamane, upozornovanie ludi porusujucich zakon a nariadenia zo strany nas obcanov je neucinne, este my sme za tych zlych.

Mali by byt ozaj pokutovni, len vtedy zistia, aky drahy je ich psi milacik.

A tiez ochrana deti, ktore sa nemusia hrat na ocikanych ihriskach a travnikoch.
O psich vykaloch po ich velkej potrebe je to uz neunosne na kazdej travnatej ploche. :( :( :(
25. február 2021

Michal K.

zodpovednost majitela? to je aka vyhovorka. aj kradnut sa nebude, lebo ludia su zodpovedni. ani porusovat dopravne predpisy. tak ako opatrenia proti covidu.
14. august 2021

Tomas

Čo sú to za hlúposti vyhovárať sa na zodpovednosť majiteľov psov. Mestská polícia má dohliadať na poriadok, ak majiteľ psa nerešpektuje nariadenia. Neskrývajte už prosím fakt, že MsP je neschopná organizácia. Nie sú schopní prísť na zavolanie, prípadne ani nájsť miesto ak sa už vyberú riešiť priestupok. Pozrite sa koľko neporiadku je všade a parkujúcich áut na chodníkoch a Mestská polícia aj keď ide okolo a vidí, nezasiahne. Príklad tu: https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/118311/lietavska-problemove-parkovanie
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/113676/smikova-parkovanie-problemove
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

V prvom rade sú zodpovední majitelia psov. Podľa § 4 Všeobecne záväzného nariadenia č. 3/2015 mestskej časti Bratislava-Vrakuňa zo dňa 28.4.2015 o podmienkach držania psov na území mestskej časti Bratislava-Vrakuňa sa zakazuje voľný pohyb psov na verejných priestranstvách - okrem priestranstiev na to určených - a vstup so psom sa zakazuje aj na detské ihriská a pieskoviská. Za psa vždy zodpovedá držiteľ alebo osoba, ktorá psa vedie alebo nad psom vykonáva dohľad. Vodenie psa sa podľa § 3 "VZN" riadi Všeobecne záväzným nariadením hl. m. SR BA č. 6/2003 z 11. decembra 2003, ktorým sa upravujú podmienky vodenia psov na území hl. m. SR BA.
Kontrolu dodržiavania týchto nariadení vykonáva Mestská polícia. Ak občania majú podozrenie z páchania akéhokoľvek priestupku, odporúčame ihneď kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov.

Ing. Marta Urbanová
02. september 2021

Tomas

V prvom rade má nezodpovedných majiteľov psov kontrolovať, inštruovať a pokutovať MsP.
11. január 2022

Milan

Psíčkari , fajčiari je naozaj diagnóza.Len práva a žiadne povinnosti alebo trocha ohľaduplnosti.Zlepšilo sa to iba pri zbieraní exkrementov inak nič.Ihriská,lesopark, promenáda vedľa Malého Dunaja všade psi na voľno a náhubok je niečo asi proti psím právam.Hlavne že majú výbehy pre psov,niektoré dokonca oplotené.Kde sú takéto oplotené výbehy pre malé deti s ihriskom a anglickým trávnikom aby si vyskúšali aké je to naboso?? Fajčiari postávajúci na zast. m.h.d .tak, že vietor to zanáša na ostatných to isté pri míňaní na chodníku.Nemajú toľko pochopenia aby pri míňaní sa nevifukovali dym v tejto dobe korony. Zastávky obhádzané špakmi!Tu pomôže naozaj len nekompromisné vyberanie pokút a mestská kasa sa pekne zaplní. Prosím mestskú políciu o informáciu,koľko ich vybrali za minulý rok.Ak nič,alebo nemáte kompetencie treba Vás zrušiť.
04. február 2024

Michal K.

podnet uzavrety???
04. február 2024

Odkazprestarostu.sk

Zdravím vas Michal,
pri prijímaní iného nového podnetu k ihrisku a kontrole na duplicity, bolo zistené, že k tomuto podnetu z roku 2021 prišlo vyjadrenie už 23. augusta 2021 a ostal zrejme omylom otvorený. Ospravedlňujeme sa, podnet mal byt uzavrený už v roku 2021.
/Admin Pavol

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania