Za farou-parkovanie-problémové


Uzavretý
meno
Obyvateľka 16. marca 2021

Prosím kompetentných kedy začnu konať?! Už to tu raz bolo. Pán podnikateľ s tažkými mechanizmami zničil svojim podnikaním celý kus chodníka vpravo, teraz sa pustil do oproti chodníka. Nech dá odpoved na otázku, kade maju chodiť chodci, mamičky s kočíkom, nehovorím o cyklistovi, ktorý vyjde z ulice zátureckého na Katariny Bruderovej. Vlavo nakladiak bol plne naložený stavebnou suťou. Neviem či sú chodníky určené na takú záťaž. Všade je špina, štrk, ....

17. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet, ktorý sme zároveň postúpili na príslušný odborný referát MÚ Bratislava - Vajnory.
Po jeho prešetrení Vás budeme čo najskôr informovať.

Vopred ďakujeme za Vašu trpezlivosť a pochopenie.

S pozdravom a úctou

MÚ Bratislava – Vajnory
Úsek komunikácie s občanmi
Servis pre občanov / tel.: 0850 24 25 24
09. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.
MČ Bratislava-Vajnory pripravila písomnú výzvu majiteľovi spoločnosti vlastniacej nákladné vozidlá (v kópii pre mestskú políciu) na dodržiavanie zákona pre parkovanie vozidla na chodníku platí § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke:
„Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí pre cyklistov podľa § 55 ods. 1, pre vodičov samovyvažovacieho vozidla podľa § 55a ods. 2, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg na okraji chodníka priľahlom k ceste, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho len v mieste zastavenia alebo státia vozidla a nemožno pritom prekonávať zábrany chrániace chodník pred zastavením alebo státím vozidiel. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.“
Z toho vyplýva, že vodič vozidla s celkovou hmotnosťou do 3 500 kg môže zastaviť a stáť na chodníku ktorý je priľahlý k ceste, ak ponechá pre chodcov súvislú voľnú šírku chodníka najmenej 1,5 m.

Ďalej podľa §7 zákona č. 56/2012 Z.z. o cestnej doprave – Všeobecné povinnosti dopravcu v cestnej premávke:
„Dopravca je povinný
c)zabezpečiť technickú základňu vybavenú na prevádzku, údržbu, technickú kontrolu, parkovanie a garážovanie vozidiel a na starostlivosť o osádky vozidiel, o cestujúcich a o náklad v rozsahu poskytovaných dopravných služieb,
e)zabezpečiť, aby prevádzkované vozidlá parkovali a garážovali v priestoroch technickej základne alebo v priestoroch určených obcou na tento účel,“
V prípade nedodržiavania týchto predpisov je potrebné kontaktovať mestskú políciu na tel.č. 159, ktorá bude situáciu neodkladne riešiť, keď priestupok prebieha.

S pozdravom

Ing. Jana Julény Tomanová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory
Roľnícka 109
831 07 Bratislava

 +421-2-2129 5226
[email protected]
www.vajnory.sk
29. september 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
07. október 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie uvedeného problému Za farou v Bratislave- Vajnory.

Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová
14. január 2022

Obyvateľka

Ja nechápem, stále ten istý problém. Kde sú paragrafy, policajti?
19. január 2022

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA III. popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie parkovania vozidiel Za farou vo Vajnoroch, Bratislava.
V prípade, že občania majú podozrenie z páchania protiprávneho činu, môžu kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a vodiči z miesta odídu, takže priestupok už nemôžu riešiť.
Ďakujeme za podnet.

Ing. Marta Urbanová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania