Hrobákova - vandalizmus

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

Začali sa nám tu zgrupovať bezdomovci. Doteraz tu 'býval' iba jeden, ktorého všetci tolerovali, zopár ľudí sa pri ňom zvyklo pristaviť a priniesť mu jedlo. V poslednom čase je ich tu ale 5+, s fľašou v ruke, dokonca občas obťažujú ľudí v rade na testovanie. A ten bordel, čo si nich ostáva... Je s tým možné niečo urobiť?

06. apríl 2021

Roman

takto sa tam zhromažďujú a zacina to byt problém.
26. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet a upozornenie na stav.
Podnetom sa už zaoberá pracovník Oddelenia sociálnych vecí, ktorý má na starosti agendu ľudí bez domova. Po vykonaní obhliadky miesta Vás budeme informovať.
Kto? Oddelenie sociálnych vecí

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
06. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

jednou z lokalít, kde sa zdržujú ľudia bez domova je priestor pri technobloku (teplovodná rozvodňa) na Hrobákovej ulici č. 25, preto ju pravidelne monitorujeme. Počas našich pravidelných návštev sme zistili, že sa tam zdržovali a prespávali traja muži. Pri poslednom monitoringu v dňoch 27.04.2021 a 04.05.2021 sme na mieste nikoho nenašli. Podľa zistení na mieste, vzhľadom na všetky indície, sa zdá, že ľudia bez domova z tohto miesta odišli. Danú lokalitu budeme aj naďalej monitorovať.
Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti zabezpečia pracovníci Referátu správy verejných priestranstiev sanáciu odpadu a dočistenie predmetného priestoru.
Kto? Referát správy verejných priestranstiev

Oddelenie životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka
30. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, od zaslania prvého podnetu sa na mieste opakovane vyskytovali ľudia bez domova a uvedený priestor znečisťovali. Pracovníci Referátu čistoty a poriadku preto opakovane zabezpečili odstránenie objemného a iného odpad z výklenku. Momentálne je uvedený priestor na Hrobákovej vo vyhovujúcom stave.

Oddelenie životného prostredia, územného rozvoja a dopravy
Miestny úrad mestskej časti Bratislava-Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania