Závadská-krík-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Uzavretý
meno
Michal Farkaš 07. apríla 2021

Dobrý deň.Rad by som sa opýtal čo za špecialistu spravilo ž krásneho zeleného kríku tohoto mazáka a prečo? Ak sa chcete starať takýmto spôsobom o zeleň tak nech nas vsetci svätý chránia pred vami.Hambite sa .

07. apríl 2021

🌳

To je taká móda teraz, vraj aby bola možná sociálna kontrola a to aj tam, kde ju vôbec netreba. Okrem týchto kríkov si to odniesli aj stromy - vetvy orezané uniformne do trojmetrovej výšky, takže lipu si naoberáme len s vysokozdvižným vozíkom. Vetvy rezané nie pri kmeni, ale ako pracovníci dočiahli, takže niekde ostávajú 10 až 30 centimetrové pahýle. Predtým to robili arboristi, teraz už bežní zamestnanci a je to vidno. Snažil som sa v týchto veciach "namietať" a poskytnúť aj iný pohľad, ale márne. Trend pokračuje ďalej.
07. apríl 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Úprava kríku v tomto rozsahu bola realizovaná na základe žiadostí miestnych obyvateľov. Tí namietali, že sa v kríku zhromažďoval odpad a výkaly. Úpravu kríka realizovali pracovníci Strediska čistoty po vzore úpravy rovnakého druhu kríku, ktorú realizovala odborná arboristická firma na Peknej ceste.

Od tejto úpravy si sľubujeme obmedzenie kumulovania odpadu v bezprostrednom dotyku detského ihriska.

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
07. apríl 2021

Štefan

za mňa super!
07. apríl 2021

Martin

Aj mne sa to páči, na štýl bonsaj :)
07. apríl 2021

Floralys

super, tento krik zbieral odpadky cele roky. vyzera to pekne 👍
07. apríl 2021

Michal Farkaš

Pravda je že sa na ňom hrali deti. Takže fekalie tam neboli. Obyvateľom vadili hurhaj keď sa tam deti hrali.Treba odstrániť aj lampu lebo tam hrajú opac opac a treba sa vyhovoriť na nebezpečné elektro magneticke ziarenie . V raci ubuda funkčnej zelene a je nahradzana kvázi zelenov (nízkonakladová zeleň ) Úradník má v svojej exelovskej tabuľke odškrtnuté že je tam niečo zelene je.Doporučujem navštíviť Tadžikistan ako sa tam starajú o mestskú zeleň.Krásne košaté stromy pod ktorými je chladno bez elektriny. Zeleň majme stromy a kríky ochladzujú v lete okolité uzemie .Žial travnik a kvietky vysadzané obyvatelmi prilahlej bytovky to nerobia .A na margo toho bonsaja ,zrejme ste nikdy neskusali pestovat bonsaj, takto sa bonsaj netvaruje .Tuja je odolná ,ale takýto brutálny zásah nemusí prežiť.
07. apríl 2021

Michal Farkaš

A na margo odelenia životného prostredia.
Asi pred 6 rokmi som chcel vysadiť na moje naklady stromy na svahu elektro transformatorovne vedľa Závadskej 18.Ten priestor si pýta výsadbu. Dotyčný pán čo tomu vtedy šéfoval mi na otázku či je to možné mi povedal že NIEEEE. A vymenoval mi minimálne 10 dôvodov prečo sa to nedá.A ani jeden ako sa to dá. Keď som informoval poslanca ktorého opätovne volím o probléme, odporučil mi to proste vysadiť. Pred dvoma rokmi to spravil kolega v Dúbravke a pri jarnej údržbe zelene bolo jeho 5 líp ktoré mali 1,5m odstranených š.A prečo ? Lebo to nieje" oficiálna "zeleň. Taká istá neoficiálna ako ťa ktoru odstránil stavebník toho "falusu " vedľa Závadská 16.A miesto použil ako stavebný vjazd pre domiesavače.Ta zeleň tam rástla od vzniku sídliska . Takže ak úradník nemá v svojej exelovskej tabuľke strom ,krik tak ho môže odstrániť.
Apropo na Alstrova ulici sú tie kvázi stromy ktoré nahradili pôvodné Javory . Po výsadbe vyschlo možno 10 stromov .Dve vegetačné obdobie tam nikto nič nerobil .Napísal som tu vtedy dôraz. A odpoveď bola že tým stromom trvá kým sa uchytia .Nakoniec ich aj tak vymenili, ale netuším či v záruke .To som sa nikde nedozvedel. Kopec peňazí sa investovalo do "obecnej zahrady" ale zlomok do verejnej zelene .Ako občan a človek čo tu žije celý život nemám šancu nič zmeniť. Ale ak by som bol nejaká "neziskovka" najlepsie" hipsterska"tak to by sa už asi nieco dalo spraviť. Biodiverzita .....
08. apríl 2021

Martin Uváček

Michal, keď už tak rád vyzývate ľudí, ktorí, sa starajú, aby bola zeleň v Rači po dlhej dobe konečne kvalitne udržiavaná, tak slovo hanba sa píše s "N". Ale myslím, že pán Čupka a jeho ľudia zo strediska čistoty sú tí poslední, ktorí by sa mali za niečo haNbiť.
09. apríl 2021

Michal Farkaš

Čakal som na jazykovedca.Ked dochádzajú argumenty tak sa chystáme každého zakopnutia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania