Gbelská-dopravné zrkadlo-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Pavol 20. mája 2021

Prosím o urýchlené pridanie dopravného zrkadla (pokiaľ možno veľkého), napríklad na už jestvujúci stĺpik prechodu pred chodcov (vyznačené na fotke krúžkom), alebo zvlášť (možno bude potrebné v takom prípade premiestniť aj stĺpik prechodu pre chodcov, aby ho navrhované zrkadlo nezatieňovalo). Zrkadlo je potrebné pre vozidlá odbočujúce na Gbelskú ulicu (viďte šípku č.1 na fotke), pričom v dnešnej dobe nie je cez živý plot bytovky na rohu Hargašovej a Gbelskej na vozidlá idúce zľava v smere šipky č.2 (viďte fotku) vôbec vidieť. Z Hargašovej na Gbelskú pritom odbočuje veľmi veľké množstvo vozidiel, keďže na Hargašovej je škola a zároveň Gbelská je frekventovaná cesta, po ktorej jazdí aj MHD.
Ďakujem.
Pavol Miklík

02. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Váš návrh v závere mája prerokovala Komisia výstavby a dopravy, ktorá vyjadrila zamietavé stanovisko k osadeniu dopravného zrkadla. Oslovíme však majiteľov pozemku, na ktorom sa nachádza živý plot, aby ho pravidelne upravovali a pomohli sprehľadniť dopravnú situáciu v predmetnej križovatke. Ďakujeme!

Miestny úrad MČ Bratislava-Záhorská Bystrica
06. jún 2021

Pavol

Dobry den,
dakujem za odpoved, zial, rovnako ako odpoved, tak ani riesenie nie je mozne povazovat za dostatocne z viacerych dovodov:
- posledny zverejneny zapis zo zasadania zahorskobystrickej Komisie dopravy a vystavby je este z 25. novembra 2020(!), cize je z pohladu bezneho obcana na mieste pochybnost, ci komisia naozaj zasadala,
- nestaci len napisat, ake navrhuje miestna komisia vystavby a dopravy riesenie, v pripade zamietnutia je potrebne aj zdovodnit, preco bol navrh umiestnit pomocne dopravne zrkadlo zamietnuty,
- "riesenie" formou vyzvy na castejsie strihanie plotu nie je systemovym riesenim problemu (naproti osadeniu dopravneho zrkadla), ale len prenasanim zodpovednosti na obcanov. Zivy plot brani vo vyhlade z bezneho osobneho auta (nie SUV) aj po jeho ostrihani, no bez ohladu na to nemoze byt rozhlad z krizovatky sezonne podmieneny tym, kedy ho majitel ziveho plota ostriha...,
- je potrebne aby poziadavku posudilo prislusne odborne oddelenie dopravy magistratu, ktore ma krizovatku v sprave a tiez odbornici z dopravneho inspektoratu PZ, nie Komisia dopravy a vystavby mestskej casti, ktorej vyjadrenie je navyse nezavazne,
- krizovatka je najma v case skolskej prevadzky frekventovana a vyzaduje riesenie na profesionalnejsej urovni, nez vyzva majitelovi na castejsie strihanie ziveho plotu.

Dakujem,
03. august 2022

Pavol

znova situacia ze plot je niekolko tyzdnov neudrziavany a prerasteny a na tejto frekventovanej krizovatke nevidiet dolava -> znova zbytocne zvysene riziko havarie alebo urazu... Kedze cesta je v sprave magistratu, ziadam o preradenie na riesenie Magistratu a urychlene osadenie zrkadla, pretoze ako som pisal, viditelnost v krizovatke nemoze byt ovplyvnena casovymi moznostami obyvatelov bytovky ostrihat si zivy plot braniaci vo vyhlade. dakujem.
09. august 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava
09. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet, ktorého prijatie týmto potvrdzujeme. Pridelili sme ho kolegyniam a kolegom, ktorí majú riešenie danej agendy v kompetencii. O priebehu riešenia Vás na základe obdržaných stanovísk budeme priebežne informovať.

S pozdravom,

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
16. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kolegovia vykonali obhliadku v predmetnej križovatke Gbelská - Hargašova.
Na základe obhliadky a po preverení rozhľadových podmienok neuvažujeme o osadení dopravného zrkadla. V úseku je najvyššia povolená rýchlosť 50 km/h pri vjazde do križovatky z ramena ul. Hargašovej je vodič síce nútený priblížiť sa čo najviac k hranici križovatky, ale rozhľadové podmienky pri adekvátnej rýchlosti sú dostatočné.

S pozdravom,
Kto? Oddelenie dopravného inžinierstva

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania