Beňovského-chodník-poškodená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Monika 14. júna 2021

Chcem sa opýtať, kedy konečne po mnohoročných podnetoch začnete rekonštruovať chodníky v parku Družba. Veľa sa investuje z vašej strany do parku Pekníčka, tam je všetko TIP-TOP, ale park Družba je ako chudobná a nežiadúca príbuzná. Na mnohých miestach parku hlavne v tej časti pri kopčekoch na okraji parku sú výtlky a hrboly, hrozí tu úraz. Veď parky by mali byť bezpečné a tiež esteticky na úrovni 21 storočia. Prosím aby ste v dohľadnej dobe investovali do týchto chodníkov. Určite to občanov z tejto časti Dúbravky poteší viac ako vaša výsadba 100 drevín po celej Dúbravke každý rok, pretože tento park je skoro až taký výsmech obyvateľom.

14. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Chodníky v Dúbravke rekonštruujeme a opravujeme neustále bez ohľadu na prichádzajúce podnety. Opravovať môžeme len toľko koľko peňazí na to máme v rozpočte. Bohužiaľ vždy je to veľmi málo a preto sa musíme rozhodovať podľa naliehavosti. Presný termín opráv všetkých chodníkov v Parku Družba Vám nevieme určiť. Neustále sa snažíme získať financovanie z grantov a dotácií, pokiaľ by sme získali veľmi radi to dáme opraviť celé.

Výsadba stromov v Dúbravke žiadnym spôsobom nesúvisí s opravami chodníkov. V mnohých prípadoch jedná o výsadbu stromov zo strany magistrátu na plochách v ich vlastníctve a pokiaľ sa jedná o výsadbu zo strany mestskej časti Dúbravka je to náhradná výsadba za vyrúbané stromy, ktorú sme povinní zrealizovať.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka
16. jún 2021

Monika

Pozrime, ako rýchlo ste podnet uzavreli. A pritom odpoveď z vašej strany je jalová.
Pýtam sa, prečo máte peniaze napr. na vytváranie a rekonštrukciu stále ďalších športových plôch v parku Pekníčka a na chodníky v parku Družba nie??? Veď chodník a bezpečnosť ľudí má byť prvoradá, šport počká, nehovoriac o tom, že na Pekníčke je tých športových možností už teraz plno (mimochodom, v parku Družba je akurát tak fit work a žiaden iný šport). Pýtam sa, prečo máte rôzny prístup k obom parkom? Je na Pekníčke väčší lobing???
23. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ak dovolíte pokúsim sa Vám na Vašu otázku zodpovedať ja. Park Pekníkova, je podľa zmluvy od magistrátu hlavného mesta určený na športovo-rekreačný charakter. Okrem detského ihriska je tu teda nielen jasne definovaný účel(!) ale hlavne aj priestor vymedzený na športoviská. Takmer všetky vznikajú resp. sa obnovujú na už existujúcich spevnených plochách.
Čo sa týka Parku Družba, tento bol tvorený rukou architekta. Má iný účel, je parkom v oddychovom zmysle slova. Aj napriek tomu sa tu vybudoval workout a za posledné dva roky sme v ňom kompletne zrevitalizovali detské ihrisko, osadili stolnotenisový stôl a fitnes kardio prvky. V priestore Parku Družba tiež môžete nájsť tenisové kurty o ktorých budúcnosti a revitalizácii aktuálne rokujeme. Park Družba dostal rovnako ako Park Pekníkova knižnú búdku a vtáčie napájadlá. Okrem toho pre okrasný charakter má Park Družba navyše kvetinové záhony jarných cibuľovín, čo v Parku Pekníkova nenájdete. Park Pekníkova rovnako ako Park Družba čiastočne trpí nedostatkom financií na komplexnú obnovu spevnených chodníkov a ciest. Každoročne sú v mestskej časti v rozpočte tisíce Eur na nevyhnutné opravy a údržbu spevnených komunikácií! Ako bolo spomenuté, požiadavky sú zaznamenávané a postupne vybavované. Bez lobingu, podľa potrieb a nevyhnutnosti.

Ďakujeme, že ani vy nebudete využívať verejný priestor na lobing vyhovujúci Vášmu záujmu.
S pozdravom

Ing. Mária Smiešková
odd.životného prostredia Miestneho úradu Bratislava-Dúbravka
30. marec 2023

Monika

Beňovského-chodník-výtlk

Dobrý deň

Rada by som vedela, kedy konečne začnete investovať viac do parku Družba tak, ako to robíte s parkom Pekníčka. V parku Pekníčka sú všetky chodníky v poriadku. Chodníky v parku Družba sú v mizernom stave, pre behajúce deti a starších občanov nevyhovujúce. Toľké roky sa to z vašej strany zanedbáva. V prílohe je ukážka jedného zo vstupov, takých miest je viac. Namiesto každoročného sadenia stromov po celej Dúbravke dajte do poriadku tento park. Keď sú peniaze na Pekníčku, tak musia byť na Družbu. O stave chodníka na okraji parku popri škole Benovského ani radšej nehovorím.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania