Kolmá - nepokosená trávnatá plocha

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Štefan 13. júna 2021

Kosenie Petržalky je síce ťažká práca, ale náročnosť by nemala byť výhovorkou na nižšiu úroveň výsledku práce. Občas možno vidieť trávnik skôr požutý, ako pokosený a bonus v podobe kopy nakosenej trávy ponechaný na pár dní na mieste s rozvoniavajúcim efektom hniloby tiež nie je ojedinelý jav. Pozemok na fotke má údajne v prenájme Miestny podnik verejnoprospešných služieb Petržalka. Prvé tohtoročné kosenie dopadlo takto. Okolo celého areálu sa tiež úspešne dlhé roky darí náletovej drevine (pajaseň žliazkatý), ktorá je pre svoju toxicitu škodlivá nielen pre naše pôvodné druhy drevín, ale aj pre človeka a živočíchy. Samotné mesto má na svojich stránkach vyhlásený boj proti invazívnym drevinám, ktorý jej vyplýva zo zákona č. 150/2019 Z.z.
https://bratislava.sk/sk/invazne-dreviny

25. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, ten preveríme u kolegov z oddelenia správy verejných priestranstiev.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
30. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
priestor sa nachádza v dvore nášho miestneho podniku, tráva bola ponechávaná na skúšku kosby predvádzacím strojom. V najbližších dňoch bude plocha dokosená.

Dávid Pavlík, Referát komunikácie s verejnosťou MÚ Petržalka
01. júl 2021

Štefan

Pozemok je celkovo zanedbaný, tráva nepokosená tento rok ani raz, okolo pozemku rastie množstvo invazívnych škodlivých drevín a pekné veľké tuje sú zarastené popínavými rastlinami.
12. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

podľa našich informácií, tráva bola dokosená ešte v priebehu augusta 2021. Invazívne dreviny rastúce na pozemkoch v správe MČ Petržalka sú monitorované a postupne odstraňované.

Ďakujeme za pochopenie.
Kto? Oddelenie správy verejných priestranstiev
Kedy? 2021

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania