Opustené auto na J. Stanislava

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený

Dobry den,
tento vrak auta stal vo dvore na Jana Stanislava 8, bol na nom vylepeny oznam ze auto bude odstranene, pokial tak neurobi majitel. Majitel samozrejme auto LEN preparkoval na ulicu medzi ostatne auta. Auto ma neplatnu TK. Kedze auto uz vyzvu vylepenu malo bolo by treba ho odstranit. Je tu dost velky problem s parkovanim pojazdnych aut. Dakujem.

28. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň!

Postup pri odstránení dlhodobo stojaceho motorového vozidla s evidenčným číslom je nasledovný: Najskôr si u KRPZ (Krajské riaditeľstvo policajného zboru) vylustrujeme majiteľa vozidla a následne ho vyzveme, aby auto do 30 dní odstránil.
Ďakujeme za Váš podnet.

Nadežda Geislerová
Referát ekológie a zelene
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
28. august 2014

Lubos

pani zlata, a vy ste citali co som pisal? Auto stalo 4 roky vo dvore, potom malo na sebe vyzvu od MC Karlova Ves. Majitel auto odtlacil na ine miesto. A nic sa neriesi.
27. február 2015

hmhm

Suhlasim, ak maju spis k veci Skoda Favorit, urcite uz vedia, kto je majitel. Lustrovat znovu nie je potrebne, pretoze to vedia. Preco sa neriesi takato jasna vec, netusime. Nam odpovedali, ze vozidlo ma SPZku, takze nesplna nalezitosti vraku...Necinnost mestskej casti je flagrantna...
09. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu sa pokúsime vyriešiť v čo najkratšom čase.

Monika Rosová
referát ekológie a zelene
MiÚ MČ Bratislava - Karlova Ves
27. apríl 2015

Lea

Dobrý deň.
Do dnešného dňa auto stále stojí na ulici. Už 2 x je tu informácia z MÚ, že sa dá auto odstrániť a stále nič.... kedy toto evidentne nepojazdné auto prestane zaberať parkovacie miesto ?
28. apríl 2015

Admin KV

Dobrý deň, Lea. Nie je pravda, že vozidlo môže byť za súčasného stavu Mestskou časťou odstránené. V prípade, že vozidlo má EČV, Mestská časť ho nemôže dať odtiahnuť. Môže len vyzvať majiteľa na odstránenie vozidla a keď ten nereaguje, môže podnet odstúpiť Okresnému úradu so žiadosťou o vyradenie vozidla z evidencie, t.j. o odobratie EČV. Až bez EČV sa vozidlo stáva oficiálne vrakom a Mestská časť má možnosť ho odtiahnuť.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
29. apríl 2015

Lea

Dobrý deň. Tak inak sa opýtam, v akom štádiu je riešenie tohto podnetu z 27.augusta 2014 k dnešnému dňu, 29.4.2015?!
Ďakujem za odpoveď.
29. apríl 2015

Admin BA-Karlova Ves

Dobrý deň,
pýtal som sa dnes na stav riešenia podnetu pani Moniky Rosovej z referátu ekológie a zelene MiÚ Karlova Ves ([email protected]), ktorá mi obratom odpovedala. Majiteľ predmetného vozidla je údajne starší pán, ktorý na konci roka 2014 sľuboval, že auto do 15.1.2015 z miesta odstráni. Miestny úrad sa rozhodol teda do tohto dátumu počkať. Keďže však auto z miesta skutočne nezmizlo, MiÚ poslal majiteľovi opätovne výzvu, ktorú si 10.4.2015 prevzal, dodnes na ňu však neodpovedal.
Miestny úrad teda teraz posiela podnet na vyradenie vozidla z evidencie Okresnému úradu, kde by mala byť táto vec v krátkom čase riešená.

Michal Molčányi
administrátor Odkazu pre starostu pre Bratislavu - Karlovu Ves
31. máj 2015

Lea

Dobrý deň.
Opäť prešiel ďalší mesiac a nič sa neudialo. Prosím o informáciu, v akom štádiu riešenia je vyradenie vozidla z evidencie ?
Vopred ďakujem za odpoveď.
31. máj 2015

Admin KV

Dobrý deň, Lea. Ako som uviedol v aktualizácii, Miestny úrad predal vec Okresnému úradu, takže riešenie je teraz na ňom. Čo som počul, tak údajne aj Okresný úrad sa najprv snaží s majiteľom dohodnúť a až pri prípadnom neúspechu je začatý samotný proces vyraďovania z evidencie. V praxi to vyzerá tak, že, ak s majiteľom vozidla nedôjde k dohode, pokrok v odstránení vozidla uvidíte, až keď toto vozidlo nebude mať tabuľky s EČV. Keď sa pozerám na podobné prípady z Odkazu, tak odhadujem, že do roka by mohlo byť vozdilo preč. Žiaľ, o mesiac či o dva to asi nebude.

Michal Molčányi
administrátor OPS Bratislava - Karlova Ves
04. november 2015

Lea

Dobrý deň.
Predmetné auto stále stojí na ulici obrastené burinou a s kopou hnilých jabĺk z blízkeho stromu pod ním.
Od prvého nahlásenia uplynul rok aj tri mesiace. Posledne sme si tu k tejto téme vymenili pozdravy v máji. Do dnešného dňa stále OÚ nerozhodol o jeho vyradení z evidencie vozidiel, aby mohlo byť vozidlo odtiahnuté ? Tu neplatí zákonná lehota, v ktorej má OÚ a následne DI konať ? Všetci vieme, aká je situácia s parkovaním a tiež aké množstvo nepojazdných vozidiel sa nachádza na uliciach v KV. Len na tejto ulici na krátkom úseku od križovatky s Tománkovou po Maják stoja nepohnute už vyše roka tri vozidlá. Možno by stálo za to, zoznam týchto vozidiel evidovať na stránke MČ s pravidelnou aktualizáciou stavu.
25. november 2015

Lea

Dnes som neverila vlastným očiam, že auto je konečne odstránené. Neviem, koho zásluhou, ale v každom prípade tu už nezaberá miesto :)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania