Zrušenie obratiska medzi Alexyho a Švantnerova v Dúbravke

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Jana Vorosova 09. septembra 2014

Kvôli oprave elektičkovej trate v Dúbravke je dopravná situácia zložitá. MÚ na svojej stránke v diskusii už vo februári prisľúbil úpravu svetelnej križovatky na Alexyho ulici - doteraz to nie je upravené, na podnety na svojej stránke nereagujú. Skopírujem sem príspevok aj odpoveď zo stránky MÚ. Sama som im napísala o tomto probléme a poukázala na prísľub Ing. Lysého - nič sa nedeje.

****
http://www.dubravka.sk/sk/Mestska-cast/Forum-1/objectInd/5.alej

Zrušenie obratiska medzi Alexyho a Švantnerova
Dobrý deň. Vo februárovom čísle Dúbravských novín som sa na moje nemilé prekvapenie dočítal o odstránení prejazdu
cez električkovú trať medzi zastávkami Alexyho a Švantnerova. Rozumiem, že údržba obratiska predstavuje dodatočné náklady, ale verím že si kompetentní pri rozhodovaní uvedomili, ako motorizovaným obyvateľom ulíc Galbavého, Považanova, Švantnerova a priľahlých zkomplikujú príjazd k svojím domovom v smere od Harmincovej.
Moja otázka je, či sa pri rekonštrukcii ráta aj s úpravou svetelnej križovatky M.Sch.Trnavského - J. Alexyho - Pod záhradami, tak aby sa vozidlá ktoré sa doteraz otáčali na obratisku mohli otočiť tam vrámci svetlami riadenej "U" otočky?
Alebo bude nutné na svetelnej križovatke zabočiť do ľava, pokračovať na kruhový objazd , tam sa otočiť, vrátiť sa na križovatku, počkať na zelenú do prava a tak sa komplikovane vrátiť ku Švantnerovej ?
Ďakujem. M. Novák, Galbavého 1.

Dobrý deň pán M. Novák,
ďakujem za Váš e-mail. V rámci rekonštrukcie el. trate sa počíta aj s úpravou svetelnej križovatky na J. Alexyho – M. Sch. Trnavského a to tak, aby sa motorové vozidlá mohli otočiť o 180° a vrátiť sa späť na ul. M. Sch. Trnavského.
S pozdravom
Ing. Anton Lisý, vedúci oddelenia úz. rozvoja, výstavby, dopravy a podnikateľských činností
M. Novák | 17. 2. 2014 7:23:00

09. september 2014

Di

Viete o tom, že sú mestá kde vôbec nie sú odbočky cez koľaje, t.j. šofér musí ísť na križovatku a tam sa v bočnej ulici otočiť a to s cieľom zrýchliť MHD a zabezpečiť jej bezkolíznosť, t.j. spoľahlivosť? Myslím že aj Bratislava by si konečne mala vybrať či chce rýchlu MHD alebo uľahčovať život šoférom áut a tým docieliť presný opak, nárast áut v meste.
09. september 2014

Peter

K bezkoliznosti...pokial viem tak tento rok bola len jedna zrazka elektricky s autom aj to v noci. Dalsie boli uz len s chodcami a medzi elektrickami navzajom...ale mozem sa mylit.
10. september 2014

Jana Vorosova

V súčasnosti je zrušený tento prechod a zároveň je úplne zrušený prechod pri obratisku na konci Dúbravky. Neviem ako to zrýchli MHD, ale celkovo to dopravu spomaluje neuveriteľne.
08. október 2014

Martin

Vďaka tomuto hlupemu riešeniu všetci z dotknutej oblasti budeme musieť prechádzať cez túto obojsmernu ulicu na sokolikovu kade prejde len jedno auto a je to dosť nebezpečné lebo ľudia tam parkujú v neprehľadnej zákrute na začiatku ulice
10. október 2014

Krepik

Vzhladom na rekonštrukciu električiek to už nemá zmysel. Je to vyriešené
13. október 2014

Jana Vorosova

Nerozumiem - prečo je podnet vyriešený a kto je p. Krepík? Z MU? V podnete bolo predsa napísané, že už vo februári - keď obyvatelia Dúbravky zistili, že obratisko sa bude po rekonštrukcii rušiť - tak písali na MU do fóra, kde odpovedal zodpovedný pracovník MÚ za Dúbravku (Ing. Anton Lisý, vedúci oddelenia úz. rozvoja, výstavby, dopravy a podnikateľských činností ) , že ano ruší sa to- ALE na križovatke Sch.Trnavského a Alexyho budú prispôsobené semafory aby sa dalo odbočiť do protismeru. To doteraz nie je urobené a nerozumiem kto a prečo si povedal, že tento podnet je vyriešený. NIE - NIE JE VYRIEŠENÝ! Dopravný chaos v Dúbravke je veľký, ten ale hádam po rekonštrukcii opadne, ale obratisko tam už nebude a semafory upravené nie sú a zrejme nebudú.
13. október 2014

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, Jana,
používateľ Krepík navrhol označiť ako Vyriešené všetky podnety, týkajúce sa električkovej trate v Dúbravke s argumentáciou, že "Vzhladom na rekonštrukciu električiek to už nemá zmysel. Je to vyriešené". Aký prístup v týmto podnetom navrhujete Vy? Označiť ich ako Neriešené?

Prajem príjemný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
13. október 2014

Jana Vorosova

Samozrejme je to neriešené - Z podnetu jasne vyplýva prísľub MÚ upraviť svetelnú signalizáciu na danej križovatke - a argumentácia používateľa je trochu od veci. Toto nebol prísľub nejakého dočasného riešenia počas rekonštrukcie - to bolo prisľúbené riešenie situácie od MÚ počas a samozrejme aj po rekonštrukcii. Zdá sa, že MÚ sa hrá na mŕtveho chrobáka.

Ďakujem a tiež želám pekný deň.
13. október 2014

Admin Bratislava-západ

... vďaka za názor a jeho zdôvodnenie.

Prajem príjemný deň,
Miro Ščibrany
admin OPS pre Bratislavu-západ
13. október 2014

Krepik

A čo tak dodržať dopravné predpisy a po odbočení doľava sa na kruhovom odjazde otočiť a pokračovať v pôvodnom plane. Na to aby ste sa otočili dookola je tam možností viac, len by ste museli premýšľať a to občas bolí že.
13. október 2014

Jana Vorosova

Vazeny pan Krepik. Je mi luto, ze Vas premyslanie boli. Dopravne predpisy poznam a na Vase podrypovanie nebudem reagovat. S pozdravom. Jana.
16. november 2014

Obyvateľ Dúbravky

Je to hrozné takto ste odrezali dokonca základnú školu od hlavnej prístupovej cesty v Dúbravke a neponukli ste alternatívu, v tejto dobe kedy je aút stále viac a menované obratisko ktoré bolo dokonca jediné v celej dúbravke a odlahčovalo výrazne dopravu, keď sa napríklad pozrieme na Karlovu ves tak tá ich má veľa a funguje to to, dopravný inžinier je podľa mňa hlupák, otáčajúce autá nijako neobmedzovali električky a teraz akurát Dubravka bude čeliť dopravnému náporu a krátkozrakosti dopravných inžinierov ktorý si neuvedomujú aké dôsledky budú mať takéto zmeny, všade v meste sú obratiská len tu nie tu všetko musi stáť na semaforoch.
04. december 2014

Jana Vorosova

Semafory zú na križovatke s Alexyho už zamenené za novšie http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/doprava/dubravcania-sa-konecne-dockali-elektricky.html?page_id=329079 ale sľubované otočenie do protismeru tam nie je.
27. apríl 2015

Martin

Momentálne je na zemi nastriekané vodorovné značenie umožnujúce otočenie, no semafór to nedovoluje lebo má len šípku do ľava. Ako je to v takomto prípade?? Môže sa tam otočiť alebo nie.
27. apríl 2015

Obyvateľ Dúbravky

Nie, nemôže treba počkať na semafor kým spravia
07. máj 2015

Erik

Nuz, toto je na smiech, absolutny smiech, takze namiesto toho, aby sa auta bezpecne otocili na krizovatke, sa maju otacat na kruhaci a nezmyselne, neumerne a absolutne zbytocne riskovat zivoty tym, ze pojdu do irelevantneho sidliska, pripadne do LIDLU , kde je zvysena hustota chodcov, a deti? (Ktori mimochodom ignoruju priechod, lebo je tiez nelogicky rieseny, ale to je jedno)

Neraz som bol svedkom toho, ze elektricka dala prednost autu, pricom nemusela. Elektricky maju grafikon, nie je to metro, aby slapalo 120kmh.

Je zaujimave, akou zavratnou rychlostou sa riesi tento problem. Ale tak zakrivenie bananu a melonov je dolezitejsie.
16. február 2022

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania