Nepraktické schody - od MŠ Na Revíne na Magurskú ulicu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Vyriešený
meno
Lubica Janerle Nemethova 23. septembra 2014

Schody z ulice Visnova na Magursku pod materskou skolkou Na Revine su velmi uzke, sirka asi 1,5 m a napriek tomu su predelene zabradlim. Zabradlie je sice pre par ludi vhodne, ale malo by byt na kraji a nie v prostriedku. Po celej jednej strane je murovany plot, o ktory sa ludia mozu prichytit, takze zabradlie tam v podstate ani nemusi byt. Obe polovice schodov su take uzke, ze tam moze prejst iba 1 clovek. Mamicka s kocikom tadial nema sancu, lebo kociar sa nezmesti. Schody vedu ku skolke a mamicky s detmi sa musia tiez rozdelit a rucka maleho dietata sa cez kovovu tyc drzi zle. Okrem toho, schody su v zakrute, takze clovek, ktory ide zhora, nevidi, ktora polovica je volna. Casto sa stava, ze v jednej polovici sa stretne clovek, ktory ide dolu s clovekom iducim hore. Vtedy sa musia natesno osuchnut o seba alebo preliezt pod zabradlim do druhej polovice. Problem je aj vtedy, ked je po dazdi a asi v polovici schodov je na jednej casti velka mlaka pln blata a ked idete prave po tej strane, nemate to ako obist, musite si namocit topanky do hlbokej blatovej mlaky. Neda sa ani preskocit, lebo za mlakou nasleduju dalsie schody a hrozil by uraz. Dalsia nebezpecna vec je pes - vlciak, ktory sedava pri tenkom pletivovom plote na druhej strane schodov vo vyssej casti. Plot je v tesnej blizkosti ludi, je to iba par centimetrov. A ked sa pes rozsteka a vyskoci na plot, tak som mala pocit, ze ten plot zvali a je vyskoceny na mne. Neda sa mu uhnut prave kvoli zabradliu uprostred schodov. Tento podnet pisem za vela ludi, kazdy, kto tade prechadza, hromzi na tento problem. Riesenie vidime v odstraneni zabradlia alebo v jeho premiestneni na kraj schodov do blizkosti jedneho z plotov. Nemusi byt prichytene v plote, aby sa nenarusil niekoho sukromny plot, ale staci ak bude prichyteny iba v zemi ako je to teraz. Prikladam aj fotky, zial pes prave behal po zahrade a nie je ho na fotke vidiet. Taktiez bolo prave sucho, takze po velkej mlake zostalo iba blato. Prosim Vas o skore vyriesenie, nakolko to nebolo niekoho z kompetentnych spravne riesenie a navrh. Isto to navrhol clovek, ktory tadial ani raz nesiel. Dakujem.

08. október 2014

Lubica Janerle Nemethova

Dobry den, zaujimalo by ma, z akeho dovodu sa to zabradlie nebude riesit? Ved zlozita vec to urcite nie je. A je to urcite v zaujme velkeho poctu ludi. Staci sa realne po schodoch prejst a zistili by ste, aka je to chyba. Real je iny ako fotky. Pozadujem odpoved a kontakt na konkretnu osobu, ktora to odlozila ako neriesene. Nerozumiem, na co potom sluzi tato stranka.
15. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Ďakujeme za podnet. Rozmýšľali sme nad riešením, uchytenia zábradlia po oboch stranách bočných múrov. Tie majú ale súkromných vlastníkov, od ktorých je potrebný súhlas. Toto riešenie by bolo časovo, ale aj finančne veľmi náročné.

Preto zvažujeme aj druhú možnosť, ktorou je prerušenie zábradlia v časti, ako sú podesty (oddychová zóna, medzistupeň schodiska), tým by sa vytvoril dostatočný priestor na presun na druhú stranu. Na schodoch je 5 podestových častí. Toto riešenie by bolo časovo nenáročné.

Radi uvítame Vás názor.

Ing. Natália Kudláčová
15. október 2014

Odkaz pre starostu

Prosím diskutujúcich, aby sa vyjadrili k otázke/podnetu, ktorá je uvedená v odpovedi samosprávy.

Administrátor OPS pre MČ BaNM
23. október 2014

Ľubica Janerle Némethová

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Riešenie je myslím v poriadku. Píšete však aj o druhej možnosti, uchytiť zábradlie do oboch plotov. To som aj uviedla, že na toto nemyslím. Stačilo dať zábradlie iba do jednej strany a neuchytiť ho k plotu ale rovnako ako je teraz do zeme. Viedlo by popri plotu.
Ale aj to prerušenie je lepšie akoby to malo ostať v pôvodnom stave. Ďakujem.
04. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Schody boli vičistené EKO podnikom dňa 3.11.2014.

Ing. Natália Kudláčová
13. november 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Priali sme rozhodnutie, že zábradlie na podestách prerušíme, čo je aj z nášho pohľadu najefektívnejšie. Realizácia úpravy zábradlia bude uskutočnená v čo najbližšom možnom čase.

Ing. Natália Kudláčová
26. január 2015

Lubica Janerle Nemethova

Dobry den, zabradlie je stale v povodnom stave. V case snehu, ako je dnes, su schody priam nepouzitelne. Odhadzuje sa iba jedna polovica a druha je zasypana snehom. Dnes rano starsia pani s palicou zliezala 10 minut dolu a ini ludia boli nuteni bud ist o ulicu dalej alebo zist po zasnezenej polovici, kde je sneh zcasti zamrznuty, rozclapkany. Dvaja ludia spadli. Jednoducho schody su nebezpecne. Bud nech sa odhadzuju obe polovice alebo nech sa zabradlie uz konecne odstrani. Dakujem.
26. január 2015

Lubica Janerle Nemethova

Schody su odhadzane iba na polovicu. K comu je tam to zabradlie? Aby zabranilo ludom schody pouzivat? Dokonca v tomto zimnom obdobi sa v jednej uzkej pouzitelnej polovici ludia ani neobidu. V bunde sa tam zmesti ledva jeden clovek. A prave ide o to, ze schody vedu k materskej skole. Takze pre mamicky su nepouzitelne. Janerle Nemethova
17. marec 2022

Martin Uváček

Podnet treba preposlať MČ Nové Mesto, či už bol vyriešený.
18. marec 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
24. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obhliadkou inšpektora verejného poriadku bolo zistené, že podnet bol vyriešený.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania